Deel dit artikel
-

Maandelijks tientallen nieuwe Belgische webwinkels

In de afgelopen maanden verschenen er in België maandelijks 80 nieuwe webwinkels. Het gaat veelal om ondernemers die al een fysieke winkel hebben en in het web een digitaal verlengstuk zien.

De winkelstraten lopen leeg door de economische crisis, maar online is ook in België al jaren spraken van dubbelcijferige groeicijfers. Dat is de reden dat winkeliers in het digitale domein expanderen, stelt Ogone in De Morgen. Het bedrijf verwerkt voor 85 procent van de webwinkelliers de afhandeling van de betalingen.

Of die nieuwe digitale handelaren ook succesvol zullen zijn, valt nog te bezien. Het openen van een webwinkels is een eitje, zeker voor wie een simpel standaard scriptje gebruikt. Die zijn er dertien in een dozijn. Marketing en prompte dienstverlening blijken vervolgens een kunst apart.

Het gebrek aan kennis over online marketing was voor Yonego uit Breda dan ook de reden om in Gent een bureau voor zoekmachinemarketing te openen.

Ogone verwerkte in 2008 in België 6,9 miljoen transacties. Dat was 42 procent meer dan het jaar ervoor. Aan de krant vertelt algemeen directeur Pierre Willaert dat hij in de maand oktober 2009 al 33 procent meer transacties had afgehandeld dan in het jaar ervoor. De omzetten daarentegen stegen met 20 procent. Dat duidt op meer maar goedkopere transacties.

Belgische webwinkeliers zetten in 2008 voor 590 miljoen euro om. Hun Nederlandse collega’s waren gezamenlijk goed voor zeker 5,5 miljard euro.

België telt 10,5 miljoen inwoners, Nederland 17 miljoen.

De Morgen merkt verder op dat de helft van de Belgen zijn digitale boodschappen nog in het buitenland doet en de shops van landgenoten nog links laat liggen.

Foto: Mike Cattell (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Kristof

…De Morgen merkt verder op dat de helft van de Belgen zijn digitale boodschappen nog in het buitenland doet en de shops van landgenoten nog links laat liggen… Waarschijnlijk omdat Belgie bv. tegenover Nederland weer achter staat, kijk maar naar de betalingsmogelijkheden in Belgie… Hoog tijd dat we iets krijgen zoals Ideal.Zowieso mag de e-commerce in Belgie wel wat meer gepromoot worden, desnoods van hogerhand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond