Deel dit artikel
-

Pathé Thuis gaat multiplatform

Online filmplatform Pathé Thuis wil eind dit jaar op alle digitale platformen beschikbaar zijn, van televisies tot tablets en zelfs spelcomputers. Dat vertelde het bedrijf gisteren op het Amsterdamse congres Marketing Pioniers.

Pathé Thuis bedient nu 125.000 abonnees met zo’n 850 filmtitels die on demand bekeken kunnen worden. Net als de Amerikaanse tegenhanger Netflix wil het Nederlandse bedrijf zijn klanten via zoveel mogelijk apparaten bedienen.

Binnenkort komt er eindelijk een iPad-app, en daar verwacht het bedrijf echt geld mee te verdienen. “Een tablet biedt wat meer mogelijkheden dan een televisie-app, zoals we die nu hebben op de Smart TV van Samsung, ook de betaalopties worden dan uitgebreid,” vertelde marketing manager Judith Hordijk.

Daarna zal er een app worden gelanceerd voor XBox. Volgens Hordijk heeft Netflix daar zeer positieve ervaringen mee.

Pathé Thuis gaat ook zijn webcare-ondersteuning uitbreiden. Zo krijgen klanten die vragen stellen via intelligente software meteen een (automatisch gegenereerd) antwoord waarmee ze wellicht uit de voeten kunnen. Hierdoor kan de wachttijd voor serieuze gevallen worden ingekort.

De komst van Pathé Thuis en andere digitale platformen hebben vooralsnog weinig invloed op het filmaanbod dat via de kabel wordt aangeboden. Gisteren meldde Chellomedia, onderdeel van Liberty Global, dat het aantal abonnees van de digitale zenders Film1 en Sport1 in 2012, net als een jaar eerder, met zeven procent is toegenomen tot 525.000.

Een uitsplitsing wordt niet gegeven, maar volgens Chellomedia is de abonneegroei vooral te danken aan de verdere thematisering van de kanalen. Zo werd in maart Film1 Sundance, de Nederlandse versie van Sundance Channel, gelanceerd.

Gisteren werd overigens ook bekend dat HBO zal worden doorgegeven via Apple TV. Dat zou mogelijk al in de tweede helft van dit jaar moeten gebeuren. Onduidelijk is of het daarmee ook in Nederland via Apple TV te zien zal zijn. De zenders van HBO zijn in heel Nederland via de kabel te ontvangen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond