Deel dit artikel
-

Payleven zoekt strijd met iZettle, Square en Paypal

Met een grote zak geld zoekt het nieuwe Payleven de concurrentie met de iPhone- en iPadkassa’s van iZettle, Square en PayPal. Ambulante ondernemers in 25 landen kunnen binnenkort tijdens hun werkzaamheden op locatie direct geld innen.

Payleven is een nieuwe loot aan de stam van Rocket Internet, de Duitse ontwikkelaar die graag en regelmatig succesvolle internationale concepten kloont. In dit geval gaat het om een dongle voor telefoon en tablet waarmee ambulante ondernemers geldt via creditcards kunnen innen.

De nieuwssite Deutsche Startups meldt dat het bedrijf een financieringsronde doorliep die een dubbelcijferig miljoenenbedrag opleverde. Naast Rocket Internet zouden ook New Enterprise Associates (NEA), Ru.net en Holtzbrinck Ventures participeren.

Veel informatie over Payleven is nog niet bekend. Er is geen blog en geen nieuwsrubriek, noch informeert het bedrijf over wie zijn medewerkers zijn en wat concrete plannen inhouden. Het Twitteraccount is nog leeg. Via de LinkedIn-pagina van het bedrijf is de naam van één medewerker te herleiden, al zouden er inmiddels tussen de elf en vijftig mensen werkzaam zijn.

Diezelfde pagina verklapt dat Payleven activiteiten wil ontplooien in 25 landen. Daaronder vallen in ieder geval Zuid-Afrika, Brazilië en Duitsland. Ondernemers kunnen een gratis cardreader van het bedrijf krijgen voor hun tablet of telefoon. Hun klanten kunnen een creditcard door de dongle halen om een aankoop te betalen. De tarieven voor het betaalverkeer zijn niet bekend.

Wanneer de uitlevering van de dongles begint, in welke landen en in welke hoeveelheden moet nog blijken.

De concurrentie op het internationale speelvlak is overzichtelijk. PayPal brengt in 2013 een vergelijkbaar systeem in Europa uit, Square, dat een transactievolume van zes miljard heeft, zou dat ook van plan zijn en de lokale ‘incumbent’ iZettle zakt komende kwartalen vanuit Noord-Europa af naar het zuiden.

Foto: Linda Cronin (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond