Deel dit artikel
-

Pinterest groeit minder snel

De succesvolste sociale website van dit moment Pinterest groeit minder snel dan voorheen. Dat zegt comScore.

Elektronisch prikbord Pinterest is in maart minder hard gegroeid dan in voorgaande maanden. Het aantal unieke gebruikers per maand ligt nu rond de 20 miljoen. Ten opzichte van februari betekent dat een bescheiden groei van 12 procent, waar voorheen nog 50 procent groei werd gemeten.

ComScore vergelijkt de komeetachtige groei van de site met die van Twitter. Het microblog groeide in drie maanden van 4 naar 20 miljoen gebruikers, waarna de groei haperde.

Het bereik is nu wel zodanig dat zelfs het campagneteam van president Obama Pinterest is gaan gebruiken. Er zijn albums te vinden met door de president geïnspireerde kunstwerken, video’s van en over hem en zelfs Obama-recepten.

Ook spammers lijken te profiteren van Pinterest. Eentje onthulde dat hij 750 dollar per dag verdient met het plaatsen van foto’s van jurken en laarzen. De kans is wel groot dat Pinterest deze activiteiten in de toekomst zal aanpakken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Anton

Heel erg logisch vervolg, het is ook een enorm opgeblazen platform. Tuurlijk zie ik ook wel de meerwaarde in van dit medium, maar ik denk dat deze bubble snel zal knappen en bedrijven erachter komen dat dit een lastig middel is om in te zetten voor alle soorten bedrijven. Ik denk dat er maar een paar verschillende branches hier echt nuttig gebruik van kunnen maken (denk bijvoorbeeld mode) en de rest een account heeft om ‘mee te doen’ met de hype.

Roger

Vind niet dat het een opgeblazen platform is, in Nederland is het nog minder bekend zie wel om me heen steeds meer vrienden dit gebruiken commercieel bied het ook kansen met name design + trend/mode producten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond