Deel dit artikel
-

Sport app NOS op televisies Samsung

Op de tv-toestellen van Samsung komt een app van de NOS te staan waarmee komende zomer wedstrijden van de Olympische Spelen zijn te zien. Via die app zijn ook andere wedstrijden te volgen.

Samsung demonstreerde de app gisteren in de Endemol Studio’s in Amsterdam Zuid-Oost. Het bedrijf kan de app niet exclusief claimen en gaat er vanuit dat hij ook bij andere merken opduikt.

Volgens Samsung is er enorm veel belangstelling voor de 360 apps die het bedrijf via zijn tv-schermen aanbiedt. In heel 2011 werd de Smart Hub – het scherm met de applicaties – 6,7 miljoen keer geraadpleegd en zijn er zeker 100.000 films opgevraagd.

De nieuwe NOS app komt onder meer te staan op het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de UE55ES8000 LED HD TV, die met de stem kan worden gestuurd, maar ook handgebaren en gezichten herkent. Met handgebaren kan men een cursor in de browser bewegen. Gezichtsherkenning is er voor persoonlijke opslag van Smart Hub en app-instellingen en voor automatisch inloggen. Aan elk gezicht wordt een ander profiel gekoppeld.

De televisie zal volgende maand al verkrijgbaar zijn, met naast een 55 inch-model ook een 40 inch- en 46 inch-variant.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf rekent zich in Nederland tot marktleider in het hogere tv-segment. In het categorie Smart TV (televisietoestellen met internet) claimt het bedrijf een marktaandeel van veertig procent in bij de grotere LCD formaten (46 inch en hoger) is het zelfs zestig procent. De aanstaande sportzomer zal vermoedelijk voor extra omzet zorgen, aldus Peter Vanhecke, vicepresident Sales & Marketing at Samsung Electronics Benelux.

Deel dit bericht

6 Reacties

Michel

top!
Maar we vragen ook al erg lang om een uitzendinggemist app, die ze bij Philips wel hebben..
zou top zijn als die er voor komt!

Lara Ankersmit

De app wordt inderdaad beschikbaar gemaakt voor meerdere merken, zie voor meer informatie ook mijn weblog: http://weblogs.nos.nl/nieuwemedia/2012/03/15/nos-sport-op-internet-tv/

rob

Ja. Kom eerst maar eens met een uitzendinggemist app. Die hebben we nodig. Die sport app is ook cool hoor. Maar fix die gemist app nu even.

hans

vind ik ook als markt leider kan je toch niet achter blijven bij Philips en lg……
LAAT KOMEN DIE APP VOOR UITZENDING GEMIST !!!!!!!!!!!

J.J.

Over het ontbreken van een Uitzending Gemist (publieke omroep) app bij Samsung tv’s wordt – terecht – al heel lang geklaagd. Samsung realiseert zich kennelijk onvoldoende hoe belangrijk dit voor haar Nederlandse klanten is. De standaard Hbbtv is aanwezig op de nieuwste modellen. Deze app zal veel meer positieve publiciteit genereren. Onbegrijpelijk vind ik…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond