Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org in nieuwe Europese brancheorganisatie

Thuiswinkel.org is een van de zeven initiatiefnemers van een Europese brancheorganisatie voor webwinkels. De EAE moet met een mond in en richting Europa gaan spreken.

De Nederlandse belangenbehartiger voor webwinkels maakt zojuist bekend de oprichting van de E-commerce Association Europe bekend. De organisatie wordt online actief op het adres EAE.eu en zal dit voorjaar operationeel van start gaan.

EAE bestaat uit belangenorganisaties uit België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden en Nederland.

Voorzitter Ed Nijpels van Thuiswinkel.org: ‘Het mag duidelijk zijn dat Nederlandse webwinkels voor een groot deel afhankelijk zijn van Europese wetgeving. Het is daarom van groot belang dat we in Europa als belangenverenigingen een vuist kunnen maken en kunnen werken aan een goed Europees ondernemingsklimaat voor webwinkeliers. Op dit moment missen we nog een echte spreekbuis in Europa om dit op een effectieve manier te verwezenlijken.’

De Europese organisatie profileert zich enerzijds als belangenbehartiger, anderszijds als internationaal kennisnetwerk voor ondernemers.

Details over het bestuur en de vestigingslocatie zijn nog niet bekend, evenmin over de financiën. Webwinkels kunnen lid worden van de EAE voor 950 euro per jaar.

Foto: Vincent Lock (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond