Deel dit artikel
-

Twentse gemeenten: Cogas en Reggefiber moeten samenwerken

De Twentse gemeenten willen dat Cogas en Reggefiber gezamenlijk optrekken bij de aanleg van glasvezel in Oost-Nederland. De twee Leveranciers strijden allebei om de gunst van de consument.

“Een keer de boel op de schop, met een mooie snelle verbinding is nog te verteren. Maar twee keer, voor hetzelfde doel, dat laat zich niet uitleggen”, aldus Wethouder Putter van Wierden via RTV Oost.

De gemeenteraden in Oost-Nederland vergaderden onlangs in het geheim over de verkoop van Cogas-aandelen. Cogas streeft ernaar in 2016 88.000 huishoudens aangesloten te hebben op glasvezel. Daarvoor zijn grote investeringen nodig, maar op de plannen komt steeds meer kritiek. Twee afzonderlijke netwerken vinden veel inwoners waanzin.

Ook wethouder Ben Eshuis van de Hof van Twente heeft heeft in een afzonderlijk gesprek met Cogas en Reggefiber er met klem op aangedrongen samen te werken bij de aanleg van het glasvezelnetwerken.

Over de aandelenverkoop zal pas in mei duidelijkheid zijn. Cogas gaat in elk geval Oldenzaal voorzien van glasvezel. In de wijk Zuid-Berghuizen zijn al zo’n 1.600 woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond