Deel dit artikel
-

‘Unilever in gesprek met Honest Company’

Het Brits-Nederlandse Unilever zou na de Dollar Shave Club opnieuw in gesprek zijn met een e-commercebedrijf voor overname. Dit keer zou het gaan om de Honest Company.

Honest Company is het bedrijf van actrice Jessica Alba en specialiseert zich in online verkoop van milieuvriendelijke luiers en duurzame persoonlijke verzorging. CEO is serie-entrepreneur Brian Lee, bekend van ShoeDazzle.

Bronnen vertellen TechCrunch dat de gesprekken zich nog in een beginnend stadium bevinden. Ook Re/code meldt dat er gesprekken gaande zijn, maar sluit niet uit dat ook Procter & Gamble aan de onderhandelingstafel zit. Honest heeft een beursgang overwogen, maar die plannen zijn opgeschort.

Het vijf jaar oude Honest Company werd gewaardeerd op 1,7 miljard dollar toen het vorig jaar 100 miljoen aan financiering ophaalde. In totaal heeft het bedrijf 222 miljoen dollar aan financiering vergaard. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van 300 miljoen dollar.

Menigeen was verbaasd toen afgelopen zomer Unilever voor 1 miljard dollar neertelde voor Dollar Shave Club, een Amerikaans bedrijf dat eigen scheermesjes rechtstreeks aan consumenten verkoopt via internet. Dollar Shave Club, vooral bekend door YouTubefilmpjes met CEO Michael Dubin in de hoofdrol, hanteert een abonnementsmodel.

Het lijkt er dus op dat Unilever flink in e-commerce aan het investeren is, waarbij bestaande bewezen formules worden overgenomen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten Bennis

De naam ‘Honest company’ alleen al roept allerlei vragen op. Als het aan Unilever verkocht wilt worden dan twijfel ik direct aan de authenticiteit van die naam en de betekenis ervan. Is het niet de zoveelste truc om het publiek te misleiden? Je stelt je het al voor hoe daarover is gedacht: “ja laten we het de honest company noemen, want dan denken de mensen dat we een eerlijk bedrijf zijn”.

Het kan ook zijn dat het bedrijf goede intenties heeft en dat het nu in al zijn naïviteit het bedrijf aan Unilever wilt verkopen in de veronderstelling dat Unilever dezelfde intenties heeft. Echt niet. Unilever is hier alleen om zoveel mogelijk geld uit de zakken van het grote publiek te kloppen en heeft verder geen echte goede bedoelingen. Het zit gewoon niet in hun DNA. Het is een beursgenoteerd bedrijf en de eerste verantwoordelijkheid is om de aandeelhouders een zo’n groot mogelijk rendement te bieden. De overname van Hones Company is zeker weten ingegeven door het verhogen van het rendement en niet om iets goeds voor de maatschappij te doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond