Deel dit artikel
-

UPC kampt met afnemende groei

De groei van het aantal abonnees bij kabelaar UPC stagneert. Er zijn in 2012 55.000 nieuwe klanten ingeschreven, tegen 137.000 in 2011. Het bedrijf spreekt zelf van lastige marktomstandigheden.

In heel Europa was de aanwas mager: er kwamen 278.000 nieuwe klanten bij. Alleen in Zwitserland lag de groei van het aantal nieuwe abonnees op het hoogste niveau sinds 2006. Oostenrijk deed het ook goed.

Blijkbaar heeft de introductie van het Horizon-platform in september vorig jaar nog maar weinig zoden aan de dijk gezet voor wat betreft nieuwe klanten in Nederland. UPC verkocht in vier maanden honderdduizend Horizon-abonnementen aan bestaande klanten. De technische problemen met de UPC Horizon-mediabox zijn dusdanig dat de Consumentenbond het UPC Horizon Panel heeft ingesteld. Het platform wordt dit jaar ook in Ierland gelanceerd.

De omzet van (heel) UPC is met zes procent gestegen tot 4,27 miljard euro. De omzet in Nederland in het vierde kwartaal bedroeg 242 miljoen euro tegen 232 miljoen een jaar eerder, en daarmee behoort Nederland samen met Ierland in ieder geval tot de best presterende UPC-landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond