Deel dit artikel
-

Vers groeigeld voor Evernote

De Amerikaanse knipseldienst Evernote heeft in een nieuwe financieringsronde 85 miljoen dollar opgehaald, voor het grootste deel herinvesteringen van bestaande partners.

De ronde werd geleid door het Londense AGC Equity Partners/m8 Capital. De vorige keer heeft een deel van deze investeerders zeventig  miljoen dollar opgebracht. Deze ronde had echter vooral als doel om de vroege investeerders uit te betalen. In totaal heeft Evernote dit jaar tweehonderd miljoen dollar opgehaald.

CEO Phil Libin is geen voorstander van een beursgang. ‘Ons streven is het opbouwen van een bedrijf dat langere tijd meegaat, een honderdjarige startup.’

Dat zijn wellicht iets te megalomane ambities voor een bedrijf dat weinig meer doet dat het opslaan en rangschikken van notities, delen van websites en andersoortige knipsels, een formule die makkelijk is te kopiëren. Evernote wist door tijdig (freemium)diensten aan te bieden voor desktop en mobiel niettemin een groot marktaandeel op te bouwen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Erwin

Maken ze winst?

Erwin Boogert

Is niet bekend, maar met 300 miljoen dollar op de bank is dat imho op dit moment ook niet de grootste zorg.

Thees Peereboom

‘Dat zijn wellicht iets te megalomane ambities voor een bedrijf dat weinig meer doet dat het opslaan en rangschikken van notities, delen van websites en andersoortige knipsels, een formule die makkelijk is te kopiëren.’

Dat lijkt een te makkelijke kwalificatie – bij dit type bedrijven gaat het veel minder om *wat* ze aanbieden maar veel meer *hoe* ze het aanbieden. Of, in andere woorden, het idee is minder belangrijk dan de executie. En Evernote is qua idee, zoals Emerce terecht ook vaststelt, geen hoogvlieger, maar wel in haar executie.

Xander Roozen

Helemaal eens met Thees.

Het idee lijkt simpel. Maar dat zegt men achteraf. Er zijn ook heel veel mensen die Twitter uitvonden. Of sites om foto’s te delen. En een boek aan het schrijven zijn. Het gaat echter niet om het idee, maar om het doen. Of zoals Yoda het zo mooi zei: “Do or do not. There is no try.”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond