Deel dit artikel
-

‘Wehkamp.nl staat te koop’

Wehkamp.nl staat in de etalage. Onder meer Amazon.com en Bol.com zouden potentiële kopers zijn. (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Dirkjan - Webwinkel Weblog.nl

Wat een uitspraak om Nederland een kleine afzetmarkt te noemen. Recent werd juist nog duidelijk dat Wehkamp bij de top 10 grootste webonly winkels van Europa staat. Het is een winstgevende reus waar Amazon zeker interesse heeft.

Jannemiek - Emerce

@Dirkjan,

Het is een *relatief* kleine afzetmarkt voor een speler als Amazon.com. Blijft staan dat het in Europa een ontzettend grote speler is.

Jeroen Bos

Sinds de verkoop aan RFS Holland Holding is de strategie duidelijk: Waarde creëren, en verkopen. Amazon zou met deze overname eindelijk een poot aan de Nederlandse grond kunnen krijgen, net zoals Ebay dat deed met de overname van Marktplaats. Als we uitgaan van tenminste nog een verdubbeling van de online omzetten in de komende 5-10 jaar, dan is een omzet potentieel van ongeveer € 20 Mrd zeker een interessante markt voor Amazon. Maar wellicht wil Cyrte Investments ( eigenaar Bol ) wel verder bouwen voordat zij verkopen aan…….Amazon. Gezien Cyrte weer onderdeel is van Delta Lloyd, zou deze (langere) termijn strategie een beter rendement kunnen opleveren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond