Deel dit artikel
-

Ziggo gaat al zijn WiFi-modems delen

Ziggo gaat uiterlijk eind augustus de modems van al zijn internetklanten openstellen. Den Haag is na Groningen de tweede stad waar de zogenoemde WifiSpots geactiveerd worden. Vanaf 7 mei staan 65.000 Ziggo WifiSpots in Den Haag aan. 

Ziggo’s internetklanten hoeven de speciale WifiSpots inloggegevens maar één keer per apparaat in te stellen en hebben daarna automatisch toegang tot alle beschikbare WifiSpots. Zowel zakelijke Ziggo-klanten als consumenten hebben toegang.

De WifiSpot is volkomen gescheiden van het klantnetwerk zodat veiligheid en privacy optimaal gewaarborgd zijn, aldus de kabelaar. Het gebruik door gasten heeft geen invloed op de internetprestaties. Maximaal twintig gelijktijdige gasten kunnen van de WifiSpot gebruikmaken.

Voorafgaand aan de uitrol in Den Haag heeft Ziggo de functionaliteit en het gebruik van de Ziggo WifiSpots uitvoerig onderzocht in Groningen. Minder dan één procent van de klanten heeft de hotspot-functionaliteit uitgezet en wilde niet meedoen.

Ziggo wil onderzoeken of het ook routers van andere kabelaars als UPC kan delen. Op dit moment hebben 850.000 Ziggo-klanten een router die kan worden gebruikt als hotspot.

ProvincieAantal WifiSpots*Wordt geactiveerd
Zuid-Holland en GroningenCa.200.000mei / juni 2013
Utrecht en Noord-HollandCa.200.000Juni 2013
BrabantCa.150.000juni / juli 2013
Limburg en TwenteCa.200.000Juli 2013
Friesland, Drenthe en OverijsselCa.100.000juli / augustus 2013

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond