Deel dit artikel
-

Google gaat exchangefraude automatisch vergoeden

Google gaat samen met partners als AppNexus en OpenX automatisch geld teruggeven wanneer ze ontdekken dat er fraude heeft plaatsgevonden met internetreclame op hun handelsplaatsen.

Ook Index Exchange, Teads, Telaria en DoubleClick Ad Exchange hebben toegezegd mee te doen aan het geautomatiseerde systeem dat in de komende maanden zal worden opgeleverd. Eind vorige week kondigden ze aan dit te gaan bouwen.

Partners gaan geld teruggeven binnen dertig dagen na betaling wanneer blijkt dat er nep siteverkeer is gerapporteerd. Bijvoorbeeld door malafide sitebeheerders die pagina’s volzetten met internetreclames en daar bots overheen laten gaan om de pagina te verversen en reclames te klikken. Er is een maximum vergoeding gesteld van tien procent van het uitgegeven budget.

Vorige maand werd bekend dat Google reclamefraude tegen wil gaan door geld terug te gaan geven aan adverteerders die slachtoffer waren. Meestal weten ze dat niet eens, tenzij een specialistisch partnerbureau hebben dat de bestedingen nauwkeurig bestudeert.

Om de schimmige, uiterst winstgevende boevenpraktijken uit te bannen, gaat Google ook rapporteren of het vermoedt dat er frauduleuze sitetraffic was en hoeveel.

Bovendien omarmt de ads.txt-standaard die het IAB in de markt probeert te zetten. Daarbij geven uitgevers expliciet aan welke partijen voor hen welke inverntaris mogen verkopen. Googles crawlers geven hieronder een beeld van de acceptatie van deze standaard:

Foto: Mathilda LeLapin (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond