Industry Wire

Geplaatst door Franklin Templeton

Blockchain start-up Proof of Impact kondigt sluiting van investeringsronde aan onder leiding van Franklin Templeton

Amsterdam en San Francisco – Proof of Impact (“POI”) kondigde vandaag aan dat het bedrijf de eerste institutionele investeringsronde heeft afgesloten onder leiding van Franklin Templeton, een wereldwijde fondsbeheerder rond $700 miljard aan activa beheert. Proof of Impact bouwt een wereldwijde marktplaats op de blockchain waar men kan doneren of direct kan investeren in meetbare impact resultaten. Met de investering zal een vertegenwoordiger van Franklin Templeton zitting nemen in het bestuur van Proof of Impact B.V., zijn expertise aanbieden in de toepassing van blockchain-technologie en beleggen in impact, evenals het opschalen van het POI-aanbod wereldwijd. Proof of Impact’s mede-oprichter Fleur Heyns zal het bedrijf pitchen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos in januari 2020.

Naast Franklin Templeton hebben de volgende toonaangevende venture capital ondernemingen zich bij de investeringsronde aangesloten: Ausum Ventures (San Francisco, VS), een fonds dat investeert in blockchain-projecten waarin sociale impact centraal staat, Crypto Valley Venture Capital “CV VC” (Zug, Zwitserland) het leidende start-up blockchain fonds in Crypto Valley en Pangea Blockchain (Zwitserland) die recentelijk een fonds heeft opgericht voor blockchain-applicaties in de startfase. De investering volgt een groeitraject waarin Proof of Impact mijlpalen heeft opgezet die de verschillende strategische ontwikkelingsdoelen (SDGs) over de hele wereld zullen aanpakken. Het POI platform wordt in Q1 2020 in Nederland gelanceerd.

Volgende Generatie Impact Beleggen

“Vanaf het begin wilden we bij Proof of Impact commercieel kapitaal aantrekken dat op de lange termijn strategische waarde kan toevoegen op de kruising ‘technologie – impact – financiën’ die we willen domineren,” zei mede-oprichter van Proof of Impact, Fleur Heyns uit Nederland. “We zijn zeer verheugd dat een wereldwijde financiële instelling, met omvangrijke ervaring in beleggingsproducten en distributiecapaciteit in opkomende markten, zich inzet om samen met ons de volgende generatie van de impact beleggingsmarkt op te bouwen.”

Met deze investering kan Proof of Impact een snelle groei realiseren en het ambitieuze doel uitvoeren om bewezen impact te securitiseren en bewezen impact-beleggingsproducten naar wereldwijde kapitaalmarkten te brengen.

“Als bedrijf heeft Franklin Templeton aanzienlijk kapitaal gecommitteerd aan blockchain-technologie, omdat we geloven dat het een zeer effectieve toekomstige infrastructuur voor fondsbeheer biedt. Bovendien eist ons klantenbestand in toenemende mate impact rendementen naast de financiële rendementen die conventionele portefeuilles bieden. Het was daarom logisch om te investeren in Proof of Impact vanwege het vermogen om impact inhoud in digitale vorm te genereren. Proof of Impact heeft een geheel nieuw paradigma gecreëerd voor investeringen en het beheer van sociale impact,” aldus Roger Bayston, Executive Vice President, Directeur Kwantitatieve en Fintech-strategieën, Franklin Templeton Fixed Income Group.

Over Proof of Impact

Proof of Impact, een startup opgericht in 2017 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is bezig om een wereldwijde marktplaats te creëren waar men kan doneren of direct kan investeren in meetbare impact resultaten. Via het platform kunnen impact-implementators (NGO’s, bedrijven, initiatieven, enz.) verifieerbare impact gebeurtenissen op individueel niveau leveren en deze rechtstreeks aan donoren en impact-investeerders verkopen. Alle geverifieerde impact events met Proof of Impact worden gelabeld met de relevante SDG-tags. Het uiteindelijke doel is om beleggingsproducten met een liquide impact en beleggingsportefeuilles ondersteund door blockchain-technologie aan te bieden om grotere hoeveelheden en meer gediversifieerd kapitaal te mobiliseren voor een bewezen impact.

Kijk voor meer informatie op proofofimpact.com of het blog van Proof of Impact.

Twitter: @proofofimpact

Over Franklin Templeton

Franklin Resources, Inc. [NYSE: BEN] is een wereldwijde organisatie voor beleggingsbeheer die opereert als Franklin Templeton. Het doel van Franklin Templeton is om betere resultaten te behalen door wereldwijd en binnenlands beleggingsbeheer te bieden aan particuliere, institutionele en soevereine vermogens klanten in meer dan 170 landen. Via gespecialiseerde teams heeft het bedrijf expertise in alle activaklassen, inclusief aandelen, vastrentende waarden, alternatieven en op maat gemaakte multi-asset oplossingen. De meer dan 600 beleggingsprofessionals van het bedrijf worden ondersteund door het geïntegreerde, wereldwijde team van risicobeheer professionals en een wereldwijd handelsdesk netwerk. Met werknemers in meer dan 30 landen heeft het in Californië gevestigde bedrijf meer dan 70 jaar beleggingservaring en meer dan $693 miljard aan beheerd vermogen per 31 oktober 2019.

 

Kijk voor meer informatie op franklintempleton.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht