Deel dit artikel
-

BBC: programmas opnemen met mobieltje

De mobiele strategie van de BBC begint zich steeds verder te ontvouwen. Zo gaat de BBC kijkers nog dit jaar de mogelijkheid geven om programma's op te nemen met behulp van hun mobiele telefoon. Dat kan eind 2005 met behulp van een persoonlijke videorecorder (pvr) of via de pc, zo schrijft The Guardian.

In de Verenigde Staten is het al langer mogelijk om programma's via internet op te laten nemen op persoonlijke videorecorders zoals TiVo. In het Verenigd Koninkrijk biedt het commerciële televisiestation Sky sinds kort een soortgelijke dienst. Gebruikers van Sky+ kunnen hun persoonlijke videorecorders namelijk ook op afstand in werking zetten. Dat kan via internet, maar ook met behulp een sms'je. Sky zegt tegen The Guardian (registratie verplicht) dat er nog niet is gesproken over een eventuele samenwerking met de BBC op dat vlak.

Angel Gambino, business development manager van de BBC, zegt dat de ambitieuze mobiele plannen van de BBC’s er voor zullen zorgen dat een mobiele  telefoon zowel zal gaan fungeren als een draagbare tv als een afstandsbediening. “We zijn ook van plan een mobiele browser te maken waarmee je toegang krijgt tot alle BBC content van radio tot videobeelden. Het is nu allemaal nog erg gericht op het vertonen van fragmenten, maar je zal zien dat er uiteindelijk hele programmas op het mobieltje zullen worden uitgezonden,” zegt Gambino tegen The Guardian.

Volgens haar zal reclame(materiaal) voor BBC-programmas – of dat nou op posters, tv, radio of op het internet is- in toenemende mate worden voorzien van korte mobiele nummercodes. Die moeten kijkers toegang geven tot bepaalde programmas op het mobieltje. Wie bijvoorbeeld 3030 zou intoetsen op zijn mobiele telefoon, zou dan gelijk uitkomen bij een programma als 'Top Gear'.  “Mobiele operators hebben een steeds machtiger positie op het mobieltje. Wij willen de boel daarentegen zoveel mogelijk zelf in de hand houden door bijvoorbeeld zelf een mobiele portal te bouwen,” aldus Gambino. Vodafone heeft in ieder geval al aangegeven graag met de BBC samen te willen werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond