Deel dit artikel
-

Excite@Home raakt snel door geld heen

Ook Excite@Home lijkt niet aan klappen te kunnen ontkomen. In wat al de tweede waarschuwing van het jaar is, waarschuwt ceo George Bell voor een tegenvallend kwartaalresultaat . De schuld ligt hier bij de slechte advertentiemarkt. Als gevolg zou een derde van het personeelsbestand voor hun baan moeten vrezen.

Het bedrijf uit Silicon Valley combineert het providerschap met een eigen netwerk waarop het content verspreidt. Hoewel het verlies wel lijkt af te nemen, loopt ook de omzet terug. De directie verwacht een verlies van veertien of vijftien dollarcent per aandeel, wat hoger is dan de eerder verwachte dertien cent. De omzet over het afgelopen kwartaal komt uit op een bedrag tussen de 140 en 145 miljoen dollar, slechts enkele miljoenen hoger dan de omzet in het eerste kwartaal van een jaar geleden.

Ernstiger is de snelle terugval van de cash-positie van het bedrijf: op 31 maart was er nog 105 miljoen dollar in kas, terwijl dat aan het eind van 2000 nog ruim tweehonderd miljoen was. Veel geld – in ieder geval 75 miljoen dollar – gaat zitten in de overeenkomst met AT&T. Dit bedrijf is ingehuurd om het netwerk en de snelheid te verbeteren.

De kostenbesparingen die Excite@Home in januari doorvoerde, blijken nu dus niet voldoende te zijn. Toen werden al enkele honderden werknemers ontslagen. Een dezer dagen wordt het ontslag van een derde van het personeel aangekondigd, zo is de verwachting. Op korte termijn is er 75 tot tachtig miljoen dollar nodig om het bedrijf aan de gang te houden, meldt de Wall Street Journal.

Het goede nieuws kwam van de kant van de gebruikers: in het eerste kwartal steeg dat aantal met zestien procent tot 3,2 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond