Deel dit artikel
-

Adobe en Amazon gaan samen e-books aanbieden

Adobe Systems is een samenwerking gestart met Amazon waarmee de verspreiding van e-books (electronische boeken) een stimulans krijgt. Via de site van Amazon is het programma Acrobat eBook Reader, gemaakt door Adobe, gratis te downloaden. Ook zal het aanbod aan e-books bij Amazon sterk uitgebreid worden.

Amazon verkoopt al enige tijd e-books, in totaal waren er al tweeduizend titels tegen betaling te downloaden. Om de boeken te lezen dient gebruik gemaakt te worden van het programma Microsoft Reader. Met de toevoeging van de Acrobat eBook Reader komen er nog eens tweeduizend electronische boeken bij.

Adobe lanceerde de software voor het lezen van e-books in januari van dit jaar. Het werkte daarvoor in eerste instantie alleen samen met Amazon's grote concurrent Barnes & Noble. Adobe ziet de vraag naar e-books stijgen. "Zes maanden geleden waren er slechts enkele uitgevers die zich aan e-books waagden, maar nu krijgen we ineens de beschikking over honderden titels", zegt Michael Looney, senior director bij Adobe.

Beide partners zijn van plan de samenwerking uit te breiden naar sites van Amazon in andere landen, waaronder Japan, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Hoewel Adobe de vraag ziet stijgen was Forrester in december vorig jaar nog sceptisch over e-books. Volgens het onderzoeksbureau bedraagt de markt voor e-books over 5 jaar slechts 251 miljoen dollar, terwijl er in de uitgeverij dan naar schatting 44,5 miljard dollar omgaat. Ook Arthur Andersen was in een onderzoek naar e-books nog sceptisch, ondermeer de hoge prijs voor de boeken zou de ontwikkeling ervan nog in de weg staan, aldus het onderzoeksbureau.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond