Agenda

Geplaatst door: Emerce Academy

Deep dive Product Informatie Management (PIM)

Datum
9 februari 2023
Plaats
Online classroom
Locatie
Online classroom
E-mailadres
academy@emerce.nl
Phone
-
Organisatie
Emerce Academy

Een omnichannel strategie wordt steeds gebruikelijker. Correcte productinformatie is daarvoor van cruciaal belang. Hoe is al die informatie te managen? Met een Product Informatie Management (PIM) systeem kun je al je productdata op en plaats beheren en van daaruit ontsluiten naar de verschillende kanalen. Product Informatie Management gaat echter niet alleen over systemen, maar ook over slimme data structuren, efficiënte processen en een goed functionerende product data organisatie.

Voor wie?

Voor professionals die een grote hoeveelheid complexe productinformatie willen hanteren en deze gegevens efficiënt en op relevante kanalen willen verspreiden.

Marketing- en e-commerce managers die het belang van kwalitatieve product data begrijpen en willen weten hoe je dit goed kunt organiseren. Denk hierbij aan: managers en teamleiders bij leveranciers, groothandels en retailers, die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van productinformatie in hun organisatie.

Omschrijving

PIM gaat over slimme data structureren, efficiënte processen en een goed functionerende data organisatie. Leer tijdens deze deep dive sessie hoe je begint met PIM en waar je rekening mee moet houden in het gebruik van PIM.

Vanwege de snelle groei van e-commerce en de populariteit van online winkelen is Product Informatie Management (PIM) steeds noodzakelijker geworden. Assortimenten zijn van enkele duizenden artikelen naar soms wel honderdduizenden artikelen gegroeid. Door deze groeiende behoefte aan productinformatie is het slim uitwisselen van product data tussen de diverse partijen in de keten steeds belangrijker geworden. Naast het ontsluiten van productinformatie naar een webshop, richt PIM zich dus ook op het “onboarden” van productdata van leveranciers en het distribueren van product data naar social media, eMail campagnes, marktplaatsen, data pools, data extracten voor B2B klanten en andere kanalen

Deel dit bericht