Anke Verhoeven
  • Anke Verhoeven

  • 7 artikelen
  • 181.829 views
  • 10 reacties

Anke Verhoeven

Werkt bij
Brinkhof
Functie
Advocaat
Linkedin
http://nl.linkedin.com/pub/anke-verhoe...

Anke Verhoeven is gespecialiseerd in auteursrecht, privacy, e-commerce en ICT-recht. Ze heeft een master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam afgerond, waarbij zij haar scriptie schreef over databankenrecht en zoekmachines. Voordat ze aan de rechtenstudie begon, heeft Anke eerst Theater-, film, en televisiewetenschap gestudeerd met als specialisatie nieuwe media.

Anke is ook voorzitter van stichting de Clinic, de eerste gespecialiseerde rechtswinkel op het gebied van Technologie, Media en Communicatie (TMC) en lid van de Geschillencommissie Webshop.

Artikelen van Anke Verhoeven

  • 19 januari 2015 11:00

Ryanair mag het gebruik van vluchtgegevens contractueel beperken

Op 15 januari 2015 heeft het Europese Hof van Justitie geoordeeld dat Ryanair contractuele beperkingen mag stellen aan het gebruik van de databank met vluchtgegevens door derden. Een databank die niet voldoet aan de vereisten voor auteursrechtelijke bescherming of databankenrechtelijke bescherming valt immers niet onder de toepassing van de Databankenrichtlijn.

  • 14 oktober 2014 15:52

Nederlandse hostingproviders luiden noodklok over censuur

De Dutch Hosting Provider Association is niet blij met de vele verzoeken die haar leden krijgen om radicaliserende content te verwijderen zonder gerechtelijk bevel. De DHPA stelt dat aan de orde in een artikel in het FD van vandaag en een bericht op haar eigen website.

  • 2 mei 2012 07:07

Pinnen op Pinterest: mag dat?

Op Pinterest verzamelen en publiceren gebruikers afbeeldingen en foto’s op ‘boards’, die anderen dan weer kunnen bekijken. Dat zijn meestal niet hun eigen foto’s, maar foto’s die ze op internet of op de Pinterest-pagina van een andere gebruiker vinden. Is dit auteursrechtelijk wel in de haak?

  • 3 november 2011 11:33

Het inzagerecht: Wie weet wat over mij?

Iedereen heeft het recht om te weten welke persoonlijke gegevens organisaties van hem of haar hebben. Dat is geregeld via het inzagerecht in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Recent stond dit recht extra in de belangstelling vanwege het beleid van sociale netwerken rond persoonsgegevens.

  • 16 augustus 2011 18:41

Privacy-aspecten van facial recognition software

Lange tijd vormde ‘Facial Recognition’-software geen grote bedreiging voor de privacy. De beschikbare software leverde slechts zelden bruikbare resultaten op. Maar inmiddels is niet alleen de software steeds geavanceerder geworden, ook is er veel meer fotomateriaal beschikbaar.