Jeroen Bakker
  • Jeroen Bakker

  • 3 artikelen
  • 68.496 views
  • 0 reacties

Jeroen Bakker

Werkt bij
CYSO
Functie
Product Marketeer
Twitter
@cyso
Linkedin
https://www.linkedin.com/in/jpbakker77...

Jeroen houdt zich bezig met productontwikkeling, communicatie en content creatie bij Cyso en heeft inmiddels zo’n 15 jaar ervaring in de hostingbranche. Jeroen is van origine programmeur en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot allrounder met een brede achtergrondkennis van zowel de techniek als de branche. In zijn vrije tijd onderhoudt Jeroen een eveneens brede interesse in films en muziek en is met regelmaat in concertzalen en op festivals te vinden. Heel af en toe schrijft hij nog weleens een stukje code.

Artikelen van Jeroen Bakker

  • 14 oktober 2016 11:00

Bedreigingen in de schaduw van de DDoS-aanval

De afgelopen jaren is de DDoS aanval de meest populaire vorm van cybercriminaliteit. Er zijn echter geavanceerdere aanvallen die gemakkelijk onder de radar doorglippen, maar minstens zo gevaarlijk zijn.

  • 16 juni 2016 12:00

Microservices: van software design naar infrastructuur architectuur

Parallel aan de ontwikkeling en populariteit van containertechnologie, is ook het gebruik van microservices architectuur aan een opmars bezig. Het idee achter microservices is dat applicaties eenvoudiger te bouwen en te onderhouden zijn als ze worden opgebroken in kleine, onderling samenwerkende onderdelen. Ieder component wordt apart ontwikkeld, waarna de applicatie daarna eenvoudigweg de som is van de verschillende delen. Dit verschilt dus van een tradionele, monolithische applicatie waarbij alles centraal wordt ontwikkeld. Het gebruik van een microservices architectuur is langzaam maar zeker de standaard aan het worden bij systemen die gebruik maken van continuous deployment.

  • 21 maart 2016 13:00

Object storage: een introductie

Bij het inrichten van hostingplatformen en toepassingen wordt gebruik gemaakt van een aantal typen storage. Over het algemeen worden die in drie categorieën onderverdeeld: block, file en object storage. Die eerste twee zijn breed geaccepteerd en begrepen, maar object storage blijft bij veel mensen toch relatief onbekend en daardoor onbemind. Onterecht, naar ons idee.