Maarten Braun
  • Maarten Braun

  • 3 artikelen
  • 62.484 views
  • 6 reacties

Maarten Braun

Werkt bij
ICTRecht
Functie
Juridisch Adviseur
Linkedin
https://nl.linkedin.com/in/maarten-bra...

Maarten Braun is sinds mei 2010 juridisch adviseur bij ICTRecht. Hij houdt zich met name bezig met de juridische aspecten rond e-commerce in de breedste zin van het woord, zoals het kopen en contracteren op afstand en de regelgeving rondom cookies, privacy en reclame. Het kan daarbij gaan om het adviseren van webdevelopers, webwinkels en adverteerders, maar ook om het opstellen of beoordelen van algemene voorwaarden en contracten. Verder houdt hij zich veel bezig met het beoordelen en certificeren van websites op basis van relevante wet- en regelgeving.
Naast e-commerce is Maarten ook gespecialiseerd in andere gebieden binnen het ICT-recht zoals kansspelen en domeinnamen, maar ook het intellectueel eigendomsrecht in het algemeen.

Artikelen van Maarten Braun

  • 22 februari 2017 16:00

Webshops politieke partijen voldoen (nog steeds) niet aan de wet

De Tweede Kamerverkiezingen zijn in aantocht en dat is uiteraard een goed moment om tussen het trollen en photoshoppen door maar weer eens naar de webshops van diverse politieke partijen te kijken. In het verleden hebben wij dit vaker gedaan en toen bleek dat de webwinkels veelal niet aan de consumentenwetgeving voldeden.

  • 1 juli 2016 13:25

Geotargeting: geweldig marketingmiddel of privacyschending?

orige keer schreef ik al over geoblocking, nu ga ik verder in op een nauw verwant fenomeen: geotargeting. Met de komst van het internet zijn we niet meer beperkt tot het kopen van producten in een fysieke winkel. In 2015 kocht ruim 70% van de Nederlanders wel eens een product online, waarmee we in de top 5 van Europa staan. Deze opkomst van online kopen gaat ook gepaard met steeds ingrijpendere marketingmechanismes.

  • 20 juni 2016 12:00

Is geoblocking nog houdbaar in het huidige digitale tijdperk?

Je favoriete serie terugkijken via Uitzending Gemist als je op vakantie bent in het buitenland? Vergeet het maar! In plaats van een ontspannen avond kijk je naar een scherm met de tekst: ‘Het is niet toegestaan om deze aflevering vanaf uw huidige geografische locatie te bekijken’. Waarom wordt het kijken van deze Nederlandse content onmogelijk gemaakt en mag dat überhaupt?