Peter Kager
  • Peter Kager

  • 3 artikelen
  • 168.184 views
  • 39 reacties

Peter Kager

Werkt bij
ICTRecht
Functie
Juridisch Adviseur
Twitter
@PeterKager
Linkedin
https://www.linkedin.com/pub/peter-kag...

Peter Kager is sinds november 2011 juridisch adviseur bij ICTRecht.

De combinatie van internet met de verschillende rechtsgebieden, zoals onder andere consumentenrecht en het intellectueel eigendomsrecht, maar ook off- en online privacy vraagstukken, kansspelen en domeinnamen kunnen op de interesse van Peter rekenen.
Bij ICTRecht houdt Peter zich bezig met alle juridische aspecten van e-commerce. Van kopen op afstand, domeinnamen, cookies en privacy tot de juridische aspecten van webdevelopment en hosting.

Daarnaast past Peter deze aspecten ook breder toe en adviseert hij uiteenlopende dienstverleners op het gebied van digitaliseren, samenwerken en het sluiten van contracten.

Artikelen van Peter Kager

  • 17 november 2015 11:00

Veel beweging in privacyland

Er gebeurt van alles en nog wat op het gebied van privacy en dit heeft verstrekkende gevolgen voor iedere webwinkel. Een ver-van-je-bed-show? Nou nee! Wist je bijvoorbeeld dat er sinds kort actie ondernomen moet worden om Google Analytics nog legitiem te kunnen gebruiken? En ben je al op de hoogte van de nieuwe meldplicht voor datalekken die per 1 januari 2016 ingaat?

  • 13 maart 2014 11:00

Moet de bestelknop op de schop?

De bestelknop, het kloppend hart van een webwinkel, zal vanaf dertien juni 2014 een metamorfose moeten ondergaan. Vanuit Europa wordt er een interessante eis gesteld aan de bestelknop om de consument duidelijk te maken dat hij door het klikken op de knop toch echt zal moeten gaan betalen.