Deel dit artikel
-

100 miljoen Beenz in omloop

In maart lanceerde The Beenz Company de virtuele spaarpunt Beenz, met de bedoeling dé munteenheid van Internet te worden. Vijf maanden later claimt het bedrijf dat er ruim 100 miljoen Beenz in omloop zijn. Het bedrijf meent zich een stevige positie te hebben verworven, al moest het deze week per ongeluk weggegeven Beenz terugvorderen.

Beenz worden ondermeer verkregen door aangesloten sites te bezoeken. Met de verkregen punten, ter waarde van 1 dollarcent, kan men vervolgens korting krijgen en zelfs producten aanschaffen. De bedoeling was (zie ook een eerder bericht ) dat Beenz zouden uitgroeien tot het betaalmiddel van Internet. Het zou daarmee de eerste internationale munteenheid zijn.

Inmiddels zouden er ruim 100 miljoen Beenz in omloop zijn. Bijna 70.000 consumenten hebben een Beenz-account. Ze spenderen, ruilen en krijgen hun Beenz bij zo'n 200 vooral Amerikaanse Internetbedrijven, al kan men sinds kort ook bij de Europese veilingsite QXL met Beenz terecht. Er zouden in totaal zo'n 2 miljoen transacties met Beenz zijn gedaan.

The Beenz Company expandeert. Het bedrijf verhuisde zijn hoofdkantoor van Londen naar New York en opende daarnaast vestigingen in Dallas en San Francisco. Via de site van het bedrijf kan worden doorgeklikt naar een aantal webwinkels. Er is zelfs een Beenzmall met verschillende winkels. Bij de boekenafdeling kan men bijvoorbeeld de nieuwe thriller (Hannibal) van Thomas Harris kopen voor 5000 Beenz. De video van Armageddon kost 8000 Beenz, omgerekend een bedrag van 80 dollar. Dat lijkt duur, maar Beenz zijn in principe gratis.

Deze week werd bekend gemaakt dat de winkelsite voor kinderen en teenagers Icanbuy eveneens is toegetreden tot de Beenz-club.

Een kleine smet op het succes werd veroorzaakt doordat het bedrijf Innerspace Intermedia 1000 in plaats van 50 punten cadeau deed bij een actie. Er ontstond een run op de punten, terwijl de fout werd pas opgemerkt nadat anderhalf miljoen Beenz waren weggegeven. The Beenz Comany zag zich genoodzaakt de punten terug te nemne en wacht nu een rechtszaak, aangespannen door deelnemers die zich benadeeld voelen. Het bedrijf heeft in elk geval de veiligheid verscherpt, om dergelijke vergissingen in de toekomst te voorkomen.

Bronnen o.a.: BBC , Internetnews.com

Deel dit bericht

1 Reacties

Saskia Bruyn

Op de BBC-site stond duidelijk te lezen dat de door Innerspace gemaakte fout verzamelaars geen 1.000, maar 100.000 Beenz opleverde. $1.000,- dus. Men zegt overigens dat de 'Beenz-bank' de punten terugkoopt tegen de helft van de waarde. Voor 6.000 Beenz (dit kost een CD bij de BeenzQueen-site) krijgt de handelaar $30,-. Niet slecht, maar geen $60,-.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond