Deel dit artikel
-

100 miljoen slimme luidsprekers in 2018

Eind dit jaar zullen naar schatting 100 miljoen slimme luidsprekers zijn verkocht, twee keer zoveel als vorig jaar. Dat voorspelt de Amerikaanse onderzoeker Canalys.

In 2020 moet het aantal verkochte exemplaren al zijn opgelopen tot 225 miljoen.

De markt wordt voornamelijk verdeeld door Google, Amazon en Apple, hoewel die laatste wat achteraan bungelt. Pionier Amazon levert naar verwachting wel marktaandeel in. Op dit moment leidt de Amazon Echo nog met 50 procent marktaandeel, in 2020 zal dat zijn teruggelopen tot 34 procent.

Tegen die tijd zal ook Google Home een marktaandeel hebben van 34 procent, waarmee een Titanenstrijd zou kunnen ontstaan.

Canalys gaat er dan wel van uit dat er geen nieuwe spelers op de markt verschijnen, terwijl die er al wel zijn: denk aan Sony en Sonos.

De huidige dominantie van Amazon en Google heeft er vooral mee te maken dat de markt voor slimme luidsprekers nu vooral in de VS is geconcentreerd: 73 procent. China heeft slechts 3 procent.

Dat gaat wel veranderen. China vergroot zijn marktaandeel naar 10 procent, vermoedelijk met lokale spelers. Canalys spreekt van een ‘slapende reus’.

Dit bericht is 30 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond