Deel dit artikel
-

100 miljoen voor ride sharing-dienst BlaBlaCar

Meerijden met een onbekende om van A naar B te gaan wordt steeds meer gemeengoed, althans als het aan BlaBlaCar ligt. De Europees werkende bemiddelingsdienst krijgt een nieuwe investering van 100 miljoen dollar.

Met het geld wil het van oorsprong Franse bedrijf zijn diensten verder uitbreiden in Europa. Oprichter Frédéric Mazzella legt aan TechCrunch uit dat hij constant tussen de vijf en tien nieuwe landen op de radar heeft. Zodra er een lokaal team is gevormd, kan hij daar van start.

BlaBlaCar is ook actief in Nederland. Wie vandaag met iemand wil meerijden van, bijvoorbeeld, Rotterdam naar Amsterdam betaalt daar rond de vijf euro voor. De automobilist ziet daarmee een deel van zijn rijkosten vergoed, BlaBlaCar vangt een kleine commissie voor de bemiddeling.

Het bedrijf is actief in twaalf landen en heeft acht miljoen geregistreerde gebruikers, een miljoen meer dan een maand geleden. Een half miljoen van hen staat te boek als ‘actief’, wat inhoudt dat ze een rit deelden met anderen.

Mobiliteit is een thema waarin zich momenteel veel startups manifesteren. ParkMoby wil parkeren eenvoudiger maken, Snappcar staat voor car sharing, fietsslotmaker Lock8 helpt geparkeerde fietsen tijdelijk verhuren en, bijvoorbeeld, GoEuro.nl is zoekmachine die internationaal treinreizen eenvoudiger maakt.

Foto: Martin Pettitt (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond