Deel dit artikel
-

125 miljoen dollar voor Hopin

De leverancier van videosoftware voor kleine en grote events Hopin heeft in zijn derde investeringsronde van dit jaar 125 miljoen dollar groeigeld opgehaald.

Investeerders verdringen zich rondom het bedrijf uit San Francisco om mee te mogen profiteren van de enorme groei die de start-up doormaakt. Begin dit jaar kwam er geen enkele euro binnen. Nu bedraagt de geannualiseerde omzet 20 miljoen dollar.

Een nieuwe investeerder is Tiger Global. Reeds zittende aandeelhouders als Northzone, Salesforce Ventures, Seedcamp, Accel, DFJ Growth en Coatue doen ook mee. Zo laten ze hun belang niet verwateren.

Hopin is een van die bedrijven die profiteert van de coronacrisis. Nu hele volksstammen vanuit huis werken, grijpen hun werkgevers maar ook organisatoren van congressen en webinars naar digitale hulpmiddelen als deze. Hopin zou nu 3,5 miljoen gebruikers hebben.

Hoeveel van hen wegvallen vanwege het ontvangen van een coronavaccin is niet duidelijk. Het bedrijf zelf zegt tegen Techcrunch dat het idee van meet af aan was om software te maken voor hybride events: in de echte wereld en een online variant. In die zin is het plan nooit gewijzigd, maar kon het sneller worden uitgevoerd.

Het ‘vaccineffect’ is wel zichtbaar in de koersen van bedrijven die tot nu toe behoorlijk profiteerden van het coronavirus. De beurskoers van Amazon daalde gisteren met vijf procent, die van Paypal negen procent en Zoom verloor zelfs twintig procent van zijn waarde in een werkdag.

Foto: federalreserve (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond