Deel dit artikel
-

18 procent minder winst voor Samsung

De resultaten van Samsung staan sterk onder druk. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaf dinsdag een winstwaarschuwing uit als gevolg van de tegenvallende vraag naar geheugenchips en smartphones.

Voor het vierde kwartaal wordt een winst verwacht van omgerekend 9,6 miljard dollar. Analisten hadden rekening gehouden met betere resultaten.

De geheugenchips van Samsung worden vooral gebruikt voor datacenters, maar deze markt kampt met prijsverlagingen.

De resultaten komen daags nadat Samsung op CES 2019 nieuwe producten heeft aangekondigd. Ook maakte het bedrijf bekend dat het zijn investeringen AI, IoT en 5G-technologie wil vergroten.

Het gebruik van IoT is dankzij het SmartThings-platform van Samsung flink gegroeid. Het aantal geregistreerde SmartThings-gebruikers steeg met 220 procent, het aantal app-installaties met 61 procent.

Samsung onthulde gisteren onder meer de 98 inch QLED 8K TV, zijn grootste tv tot nu toe.

Ook presenteert Samsung de laatste ontwikkelingen in automotive-technologie. Zo wordt het spraakhulpje Bixby geïntegreerd in connected cars, check je op afstand hoeveel benzine er nog in je tank zit of stel je met een app de gewenste temperatuur in de auto in. Via de camera’s aan boord herkent de Digital Cockpit bestuurders en passagiers, waarna je persoonlijke voorkeuren worden ingesteld.

Ook werden verschillende robots getoond die de luchtkwaliteit en gezondheid kunnen meten bij mensen thuis. Ze luisteren naar namen als Bot Care, Bot Air, Bot Retail en GEMS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond