Deel dit artikel
-

23 belangrijke landen niet klaar voor “Nieuwe Economie”

23 van de 42 belangrijke economieën op de aardbol zijn niet ingericht op nieuwe technologieën en Internet. Volgens onderzoek van McConnell heeft dit gevolgen voor de groei van de wereldeconomie. Landen als China en Zuid-Afrika zullen flink moeten bijspijkeren op het gebied van e-business en e-government, om stagnatie van de economie te voorkomen.

De onderzoekers, die hun werk "Risk E-Business: Seizing the Opportunity of Global E-Readiness" genoemd hebben, onderzochten de 42 landen op vijf onderdelen: Connectivity, E-Leadership, Information Security,Human Capital, and E-Business Climate. 23 landen scoorden op meerdere onderdelen een onvoldoende. Om een "Nieuwe Economie" te kunnen bewerkstelligen, hebben landen allereerst een goede netwerk-infrastructuur nodig, liefst zowel mobiel als vast.
Maarliefst 25 landen hebben verbetering nodig in hun netwerken, waaronder landen als Egypte, China, India en Mexico. "Zonder een netwerk zullen landen geen start kunnen maken met e-business", aldus het rapport.

Om een betere e-conomie te bewerkstelligen, hebben veel landen betere "e-leadership" nodig. Bedrijfsleven en regering zullen daar in moet springen. Een land dat daar goed in presttert is Estland, waarschijnlijk omdat het de kunst heeft afgekeken bij buurlanden in Scandinavie. Dit land gaat binnenkort een wet aannemen dat iedere burger recht heeft op Internet.

De grootste achterlopers zijn de Afrikaanse landen. De onderzoekers hopen dat de landen daar een voorbeeld nemen aan Ghana. Dit was in 1994 het eerste Afrikaanse land dat Internet binnen de grenzen haalde.

Deel dit bericht

1 Reactie

dave

in afrika, kunnen ze wel uit gaan kijken voor mail-bommen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond