Deel dit artikel
-

24 te zien als miniserie op mobieltje

Het Amerikaanse Twentieth TV gaat in de VS samen met Verizon Wireless de populaire tv-serie '24' uitzenden als miniserie op de mobiele telefoon. Bedoeling is dat de afleveringen 1 minuut gaan duren. Deze nieuwe vorm van mobiel entertainment wordt in Amerika inmiddels de 'mobisode' genoemd.

Bedoeling is dat Verizon Wireless de mini-episodes op het mobieltje aan zijn abonnees gaat aanbieden. Niet alleen '24', waarin Kiefer Sutherland de hoofdrol voor zijn rekening neemt, wordt geschikt gemaakt voor het mobieltje. Ook andere (met name in Amerika) populaire series als “Love and Hate” en “The Sunset Hotel” zullen in 26 afleveringen op het mobiele telefoontoestel te zien zijn. Hoeveel afleveringen '24' krijgt, is nog niet duidelijk, maar het is niet ondenkbaar dat het er 24 in de geest van de tv-serie zullen zijn.

Verizon gaat vanaf volgende week een umts-achtige dienst aanbieden die de mobisodes mogelijk moet maken. De dienst gaat VCAST heten en zal vanaf volgende week beschikbaar zijn. Abonnees van Verizon moeten 15 dollar betalen als ze van VCAST gebruik willen maken. Bovendien hebben ze een speciaal toestel nodig van LG Electronics (met een winkelwaarde van 199 dollar) of van Samsung (249 dollar in de winkel). Verizon Wireless gaat niet alleen mobisodes uitzenden. Als onderdeel van een totaalpakket zullen nieuwsuitzendingen van NBC, het weer, sportbeelden, 3-D videospelletjes en ook muziekclips van MTV en VH1 aangeboden worden.

In Nederland worden ook steeds meer initiatieven genomen om bewegende beelden op het mobieltje uit te zenden. Zo zendt Vodafone de beelden van CNN en het NOS Journaal uit op en Media Republic introduceerde onlangs 2gotv. Ice Mobile heeft samen met Sanoma Mens Magazines onlangs Playboy TV op het mobieltje gelanceerd. De beelden van Playboy kunnen sinds kort 24 uur per dag en 7 dagen per week op het mobieltje worden bekeken bij Vodafone en binnenkort volgt ook T-Mobile. Van 'mobisodes' is in Nederland echter nog geen sprake. 

Ralph Cohen van Icemobile denkt wel dat het in Nederland uiteindelijk ook wel zo ver zal komen. “Ja, ongetwijfeld. Maar, dat is hier toch minder makellijk. Als je hier bijvoorbeeld een mobisode van Goede Tijden Slechte Tijden zou willen maken, krijg je weer te maken met allerlei rechtenissues want ik geloof dat de helft van de rechten in handen is van RTL en de andere helft in handen van Endemol. Dat soort zaken bemoeilijken het introduceren van bijvoorbeeld GTST op het mobieltje,” aldus Cohen.  

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond