Deel dit artikel
-

Caiway gaat in glasvezeldiensten

Kabelaar Caiway gaat diensten aanbieden via glasvezel, waaronder het netwerk van Reggefiber. Dat maakte Randolf Nijsse van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) gisteren bekend op het Breedband Congres in Laren.

CIF wilde het dienstenbedrijf CAIW Holding BV (Caiway) aanvankelijk verkopen aan KPN, maar in april ketste de deal af. De overname van de dienstverlener stuitte op teveel bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. Dat was een onaangename verrassing, zo moest Nijsse gisteren toegeven. “Wij hadden het netwerk van Caiway vooral gekocht vanwege de infrastructuur, het aanbieden van diensten zien we niet als een kerncompetentie.”

CIF moet Caiway nu alsnog zelfexploiteren. Zo worden de bestaande diensten voor het eind van het jaar opgewaardeerd, maar belangrijker is dat de kabelaar ook diensten zal gaan introduceren via open glasvezelnetwerken, zoals die van Reggefiber, een belangrijke concurrent van CIF.

Caiway is de derde kabelaar van het land met ongeveer 152 duizend televisieklanten, 77 duizend internetklanten en 43 duizend telefonieklanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond