Deel dit artikel
-

Interim CEO Yahoo stapt op

Ross Levinsohn, Yahoo’s interim CEO tot aan de komst van Marissa Mayer, verlaat het bedrijf. Vermoedelijk omdat hij uiteindelijk geen CEO is geworden.

Levinsohn begon zijn loopbaan bij MySpace en AltaVista, waar hij vooral de contacten onderhield met adverteerders. Bij Yahoo overzag hij (48) de globale media-activiteiten. Hij sloot contracten met onder meer CNBC en acteur Tom Hanks.

Steeds kwam hij in aanmerking voor de positie van CEO, maar begin dit jaar werd hij al gepasseerd toen Scott Thompson (PayPal) directeur werd. Thompson moest weg omdat hij had gelogen over zijn cv, waarna Marissa Mayer van Google als CEO werd benoemd.

Levinsohn vertrekt met een gouden handdruk van minstens twaalf miljoen dollar.

Bij General Motors is hoofd marketing Joel Ewanick opgestapt. Die zou niet aan de verwachtingen hebben voldaan. Ewanick zat nog maar kort bij GM. Daarvoor werkte hij bij Nissan Noord-Amerika en Hyundai Motor. Onder zijn leiding besloot GM zich onder meer als adverteerder bij Facebook terug te trekken. Of dat besluit iets met het vertrek heeft te maken is niet duidelijk.  Alan Batey vervangt hem tijdelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond