Deel dit artikel
-

Adyen verwerkte 300 miljard euro in tweede helft 2021

Het Nederlandse Adyen verwerkte in de tweede helft van 2021 maar liefst 300 miljard euro aan betalingen, een stijging van 72 procent op jaarbasis. De netto-omzet van 556,5 miljoen steeg 47 procent op jaarbasis. Het handelsresultaat steeg ook tot 357 miljoen.

Over een jaar gemeten verwerkte Adyen voor zijn klanten (voornamelijk webwinkels) 516 miljard euro. Een groot deel daarvan is dus gerealiseerd in de feestmaanden.

De netto-omzet bedroeg 1 miljard euro: een stijging van 46 procent op jaarbasis met een EBITDA van 630 miljoen.

‘In het afgelopen jaar hebben we nieuwe mijlpalen bereikt, waaronder een half biljoen euro aan volumes en een miljard euro omzet. De vooruitzichten voor onze activiteiten blijven sterk,’ zo zegt het bedrijf in een toelichting.

Beursanalisten hadden al rekening gehouden met een sterke groei in de tweede helft van vorig jaar, maar in het lopende jaar zal de groei naar verwachting vertragen.

Adyen maakte vandaag ook bekend dat het technologiehubs gaat openen in Chicago en Madrid. ‘We zijn vastbesloten om onze investeringen in de groeiambities van Adyen voort te zetten, en deze stap is een belangrijke stap in deze richting,’ zegt Alexander Matthey, CTO bij Adyen.

De uitbreiding stelt Adyen in staat om technische middelen nog dichter bij zijn verkopers te brengen en talentpools te organiseren. De focus zal liggen op het inhuren van back-end software engineers, front-end software engineers, datawetenschapers en andere operationele rollen.

Om 15.00 geven Pieter van der Does (CEO) en Ingo Uytdehaage (CFO) een nadere toelichting op de cijfers via een webcast.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond