Deel dit artikel
-

3D Hubs breidt uit naar Antwerpen

Het Nederlandse bedrijf 3D Hubs opent zijn tweede netwerk van 3D-printers in Antwerpen. Daar staan vanaf 28 mei vijftien apparaten gereed voor driedimensionaal printen.

3Hubs is een initiatief van Bram de Zwart en Brian Garret. Beiden werkten tot voor kort voor de Amsterdamse (3D) designstudio Freedom Of Creation, die door het Amerikaanse 3D Systems is overgenomen.

Via de website van 3D Hubs kan een printer uit de directe omgeving worden geselecteerd voor het printen van een ontwerp.

Antwerpen is na Amsterdam de tweede locatie waar het Nederlandse 3D Hubs neerstrijkt. Van de vijftien geregistreerde toestellen bevinden de meeste zich in (Groot) Antwerpen zelf, maar ook de inwoners van Geel, Westerlo en Tremelo beschikken over een 3D-printadres op fietsafstand. De prijs is afhankelijk van het formaat van de print: hoe groter, hoe meer hars of plastic erin kruipt.

Antwerpen en Amsterdam zijn volgens 3D Hubs nog maar het begin, zo schrijft de Belgische krant De Tijd. Op de website wachten inmiddels al negentig andere, voornamelijk Europese, steden om ‘unlocked’ te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond