Deel dit artikel
-

3M neemt belang in Txtr

3M doet een ‘aanzienlijke investering’ in Txtr, een internationaal gebruikt platform voor e-books. De nieuwe aandeelhouder gaat zijn marketingkracht inzetten om het Duitse product groot op de kaart te zetten.

Txtr werd drie jaar geleden opgericht in Berlijn met als doel de e-book-markt te vereenvoudigen. In Nederland is het bijvoorbeeld Bol.com dat Txtr gebruikt. Consumenten kunnen gekochte digitale boeken naar de Duitse dienst uploaden om die boeken vervolgens via een app op elk apparaat te kunnen lezen: telefoon, tablet of computer.

Het bedrijf beoogt het grootste distributienetwerk voor digitale boeken te bouwen. De Amerikaanse multinational 3M wil daar op meeliften.

Details over de investering worden niet bekendgemaakt, maar het lijkt er op dat de participatie operationeel is ingestoken.

3M krijgt het recht om onder white label het Txtr-product in verticale markten te exploiteren. Daartoe investeert het in de internationale exploitatie van de cloud technologie, waar Txtr financieel van profiteert. Welke markten het daarbij wil aanspreken is in dit stadium niet bekend.

Txtr gaat ervan uit dat in 2014 vijf procent van de uitgeefmarkt digitaal is. De internationale uitgeefmarkt zou rond die tijd 90 miljard dollar in omvang hebben. De Duitsers denken dat ze over vier jaar dertig procent van die digitale markt in handen hebben. Omgerekend gaat het dan om een markt van 1,35 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond