Deel dit artikel
-

420 medewerkers ontslagen bij MySpace

MySpace ontslaat eenderde van de medewerkers op zijn Amerikaanse kantoor. Europese kantoren blijven vooralsnog buiten schot.

De nieuw aangetreden directeur van MySpace, Owen van Natta, haalt de bezem stevig door de organisatie van de profielensite. In een bericht aan zijn personeel zegt hij dat 420 medewerkers hun baan kwijt raken, wat de loonlijst op 1.000 namen brengt.

Uit de woorden van Van Natta klinkt door dat de profielensite een conservatief, stug bedrijf is geworden sinds de overname door News Corp. in 2005.“Om in de toekomst te slagen, moet MySpace een lenig en ondernemend bedrijf worden, met de flexibiliteit van een start-up. We moeten een innovatief bedrijf worden. Daarom ontwikkelen we, bijvoorbeeld, een proces waardoor iedereen in het bedrijf ideeën aan kan dragen”.

Volgens de Wall Street Journal is MySpace er erger aan toe dan de eigenaar dacht. Het aantal bezoeken aan de profielensite loopt terug, mede door de verdubbeling van concurrent Facebook afgelopen jaar. In Nederland is een vergelijkbaar beeld te zien. De verkeersgroei aan Hyves stabiliseert, terwijl Nederlanders in rap tempo Facebook omarmen.

De maatregelen van de nieuwe MySpace-baas hebben vooralsnog enkel betrekking op de Amerikaanse activiteiten. Buitenlandse ingrepen zijn niet uitgesloten. De profielensite heeft naar schatting zo’n 300 personeelsleden buiten Amerika.

MySpace is onderdeel van Fox Interactive, een bedrijf van uitgever News Corp. Onder die digitale poot vallen ook Photobucket, Fox Sports Interactive, IGN, Rotten Tomatoes en AskMen.

De Amerikaanse profielensite staakte in oktober 2008 zijn verkoopactiviteiten in Nederland.

Foto: scobleizer (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond