Deel dit artikel
-

ABC begint webtelevisie

De Amerikaanse nieuwszender ABC start met 24-uurs uitzendingen op internet. Het nieuwskanaal komt beschikbaar via News on Demand, een betaald abonnement op online nieuwsflitsen dat al eerder door ABC was ingesteld.

Met ABC News On Demand zette de nieuwszender in augustus vorig jaar een hek om delen van de site. Voor het bekijken van nieuwsprogramma's via de site vroeg het 4,95 dollar per maand. Het volgde daarmee het voorbeeld van CNN, dat al eerder betaalde toegang voor delen van de site instelde. Internetters dienen bij CNN eveneens 4,95 dollar te betalen voor onder meer het bekijken van nieuwsitems in streaming media. De beide betaalde abonnementen spelen met name in op de groei van breedband, aangezien televisiekijken via een inbel-verbinding minder aantrekkelijk is.

ABC heeft nu besloten om onder de naam ABC News Live de fragmenten aaneen te smeden tot een 24-uurs online nieuwszender. Dit nieuwskanaal is alleen beschikbaar voor abonnees van News On Demand. Er wordt gebruik gemaakt van de RealPlayer voor het bekijken van de programma's.

De programmering zal bestaan uit een mix van nieuwsitems (voorzien van presentatie), nieuwsoverzichten, herhalingen van programma's als 'World News Tonight' en 'Nightline', en liveverslaggeving vanuit bijvoorbeeld het Witte Huis of de Verenigde Naties. Ook zullen er bijdragen komen van correspondenten van ABC die alleen online te zien zullen zijn.

Tegenover de Wall Street Journal zegt senior vice president Bernard Gershon van ABC dat de online zender gezien moet worden als "babystapjes in de richting van het eerste internet nieuwsnetwerk". In het verleden heeft de combinatie ABC en Disney telkens gezegd dat ze geen ruimte op de kabel zullen zoeken, aangezien de concurrentie daar te hevig is. Gershon zegt "een situatie te zien over twee of drie jaar waarin breedband concurrerend zal zijn met de nieuwszenders op de kabel".

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond