Deel dit artikel
-

ABN en ING met contactloos betalen

Klanten van de ING en ABN AMRO krijgen vanaf medio 2013 een betaalpas waarmee zij contactloos kunnen betalen. De bestaande betaalpassen worden vanaf medio 2013 gefaseerd vervangen door een nieuwe betaalpas.

Klanten kunnen straks met deze pas kleine bedragen snel en gemakkelijk afrekenen door de pas tegen de automaat aan te houden. De verwerking van de betaling gaat op dezelfde manier als bij een transactie waarbij de pas in de automaat wordt gestoken. De betaling wordt gewoon van de betaalrekening afgeboekt.

Begin volgend jaar volgen de eerste betaalautomaten in Nederland die contactloze betalingen accepteren.

ABN AMRO en de ING maken gebruik van Maestro PayPass, een door MasterCard ontwikkelde methode voor contactloze betalingen die internationaal al wordt toegepast en gebaseerd is op NFC. De PayPass is al tien jaar oud. De eerste testen vonden plaats in Florida met JPMorgan Chase en Citibank. Vanaf 2005 is de kaart in gebruik in onder meer Zwitserland, Noord-Amerika, Polen, Duitsland, Engeland en Zuid-Korea.

Ondanks de forse groei van het aantal pinbetalingen in de afgelopen jaren vindt nog steeds 63 procent van alle betalingen bij toonbankinstellingen (detailhandel, horeca, benzinestations) met contant geld plaats. ING verwacht dat deze manier van betalen ervoor zorgt dat kleine bedragen steeds minder met contant geld worden afgerekend. Dat past in het streven van banken en winkeliers naar een veiliger en efficiënter betalingsverkeer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond