Deel dit artikel
-

About You komende weken naar de beurs

Online kledingwinkel About You wil nog voor eind juni naar de beurs in Frankfurt. Daarmee denkt het zeker 600 miljoen euro op te halen bij investeerders.

Daarnaast verkoopt About You aandelen aan institutionele beleggers en aan zittende aandeelhouders. Dat kan nog eens een kleine vierhonderd miljoen euro extra opleveren.

About You kondigde de timing van de beursgang eerder vandaag aan. Het is nog niet bekend tegen welke waardering hoeveel aandelen worden uitgegeven.

Het nieuw aangetrokken geld zal worden gebruikt om de internationale activiteiten, buiten thuismarkt Duitsland, te laten groeien. Dat houdt in: van start gaan in andere landen, maar ook het uitrollen van zijn zakelijke SaaS-aanbod. Dat betreft clouddiensten op het gebied van technologie, media, technische infrastructuur en distributiecentra. Al vrij vroeg in zijn bestaan werkte de OTTO-dochter als cloudprovider voor de modesector. Hiermee boekte het een omzet van 84 miljoen euro (+61%).

Het Duitse bedrijf, in 2013 opgericht als OTTO-antwoord op Zalando, boekte in het afgelopen gebroken boekjaar een omzet van 1,2 miljard euro (+57%). Het is op groepsniveau operationeel winstgevend en verwacht dat de omzet in het lopende jaar met veertig à vijftig procent zal groeien. De helft van de omzet komt van uit Duitstalige markten.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond