Deel dit artikel
-

Acht procent webbevolking beinvloedt trends en hypes

Zo'n acht procent van de Internetbevolking is verantwoordelijk voor de verspreiding van geruchten, hypes en trends. Deze groep is nu ongeveer 24 miljoen surfers grootde webbevolking bedraagt wereldwijd nu 304 miljoen surfers. "We noemen hen e-fluentials en ze hebben een extreem grote macht", zegt Christopher Komisarjevsky, CEO van consultancybureau Burson-Marsteller .

Volgens hem is het bereiken van deze groep veel belangrijker dan bijvoorbeeld een advertentie tijdens de superbowl, dat lange tijd gold als het hoogst haalbare op advertentiegebied. In Amerika bepalen nu zo'n negen miljoen surfers wat voor trends er verschijnen bij 72 miljoen andere surfers. In 2005 zal hun 'bereik' uitgebreid zijn tot 128 miljoen Amerikanen.

Komisarjevsky maakt een vergelijking met de oude economie. "In de offline wereld heeft één persoon impact en invloed op het gedrag en de houding van twee anderen. Nu, dankzij het web, is de invloed uitgebreid tot acht personen. De uitdaging voor het bedrijfsleven is nu het bereiken van deze groep e-fluentials."

Het onderzoek noemt het succes van de speelfilm " The Blair Witch Project " als goed voorbeeld van surfer-op-surfer-reclame. De film had een budget van slechts 15.000 dollar, toch kreeg de film alleen al in de eerste week van draaien 75 miljoen bezoekers te verwerken. Ook de wijde verspreiding van Hotmail mag op naam van de e-fluentials geschoven worden.

Wie uit wil zoeken of hij/zij zelf een e-fluential is, kan dat uitzoeken op www.efluentials.com .

Deel dit bericht

1 Reactie

hans stoop

Dus dat bevestigt, datgene, wat normaal denkende mensen al duizenden jaren beweren: We zijn slechts kuddedieren, maken deel uit van de roedel, we volgen ""de leider"", in dit geval een "" trendsetter"", ookwel "" de voorhoede"" genoemd en de meute volgt hem, de haan kakelt ( kuukelekuu) en de kippen gaan al tokkelend achter de haan aan, niets nieuws onder de zon dus.En maar doorhobbelen dus, vandaag trendy A, morgen dus B, overmorgen C, en dat zal nog eeuwen zo doorgaan.Die hersenen, ooit ontstaan om te denken, zijn er bij velen voor niets ingebracht, jammer, maar waar. Op naar de nieuwe ""trend"", de kudde volgt vanzelf.Een opmerker

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond