Deel dit artikel
-

ACM waarschuwt webwinkel TI-84shop: geen deugdelijke administratie

Webwinkel TI-84shop moet consumenten hun geld binnen 14 dagen terugbetalen als zij een beroep doen op de bedenktijd. Ook moet het bedrijf de levertijd duidelijk vermelden en de bereikbaarheid van zijn klantenservice verbeteren. Dit zijn eisen die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt aan het bedrijf, waarover de ACM een grote hoeveelheid klachten ontving.

Webwinkel TI-84shop verkoopt verschillende elektronische consumentenproducten, zoals de spelcomputer Playstation 5. Consumenten klaagden bij de ACM dat TI-84shop niet duidelijk was over de levertijden, niet tijdig terugbetaalde en niet bereikbaar was. Ook kregen consumenten op basis van een te hoge reviewscore een verkeerd beeld van TI-84shop, omdat de webwinkel op onafhankelijke reviewsites negatieve reviews blokkeerde zodat alleen positieve reviews te lezen waren.

ACM stelde na onderzoek vast dat TI-84shop nauwelijks een administratie bijhield, waardoor er geen goed overzicht was van bestellingen, leveringen en terugbetalingen. Dit heeft weer tot gevolg dat de webwinkel de levertermijnen op zijn website niet waar maakt en het consumenten die van hun aankoop afzien niet op tijd terugbetaalt. Ook is TI-84shop slecht bereikbaar voor zijn klanten.

Consument moeten via alle aangegeven contactmogelijkheden ook daadwerkelijk contact kunnen krijgen met het bedrijf. Het bedrijf moet stoppen met het beïnvloeden van reviews.

Voldoet de webwinkel per 7 november 2023 niet of onvoldoende aan de eisen van de ACM dan moet het bedrijf elke week een dwangsom betalen van 25.000 euro per week met een maximum van 250.000 euro.

Deel dit bericht

25 Reacties

A vd Heiden

TI-84 is een merknaam van Texas Instruments. Deze shop gebruikt zonder toestemming deze merknaam en was onaangenaam verrast toen ik hen informeerde over het bestaan van deze shop, nog afgezien van hun reputatie. Wat de ACM niet vermeld is dat de site de voorwaarden gebruikt van het thuiswinkel keurmerk, echter zonder hierbij te zijn aangesloten en zoals bij thuiswinkel te lezen valt, zonder hun toestemming. Ook langs deze wegen worden consumenten misleid.

Anoniem

Deze webshop bedreigt klanten/leveranciers wanneer zij een negatieve review achterlaten. Ook deelt deze man klantgegevens met verkopers op marktplaats…

Rosa-Linda - TI-84 shop

mijn zoon heeft van zijn spaarcentjes een ps 5 bij dit bedrijf besteld en betaald

tot op heden niks ontvangen gehoord en geen contact te krijgen met dit bedrijf

het is erg triest dat dit gebeurd
hij wilt graag zijn geld terug
wat kunnen we doen ?

Raymond

Onze zoon heeft 2 jaar gespaard en eindelijk het geld voor een PS5 bij elkaar. Maar tot op heden nog steeds geen PS5.

Hoe vertel ik een 10-jarige jongen dat zijn geld weg is?

Jasper

Laat dit voor vele mensen een dure maar leerzame les zijn. Hoe kunnen mensen zo goed van vertrouwen en dom zijn (sorry dat ik het zeg) om voor een paar tientjes te bespraren met een onbekend en daardoor onbetrouwbaar bedrijf in zee te gaan.

Rosalie

Mijn zoon heeft van al zijn spaargeld op 22 november een Ps5 besteld. Tot op heden nog niks ontvangen. ze zijn niet bereikbaar en reageren niet via de mail. BESTEL HIER NIKS HET IS EEN OPLICHTER!!!!

Bruno Verhaeghe

Oplichter! Overtreedt de wet op eerlijke handelspraktijken op zowat alle vlakken: betaalmethodes zoals achteraf betalen of een afhaalmogelijkheid die online geafficheerd worden en die bij het afrekenen plots niet meer mogelijk zijn, onjuiste levertijden, leveringen die niet plaatsvinden ondanks talloze beloftes, vervolgens lang rekken van terugbetalingen, intimidatie, bedreigingen …

De man in kwestie licht al jarenlang nietsvermoedende consumenten op. En de Nederlandse overheid staat er op toe te kijken maar slaagt er niet in om deze schurk die elke dag nieuwe slachtoffers maakt te stoppen.

Marc

Hier niks bestellen! de man is een…
Hier absoluut niks bestellen de man is een oplichter.
we hebben een playstation 5 besteld maar was zo genaamd niet leverbaar. er zou 6 weken geleden al een retourboeking komen maar na vele verzoeken alleen valse beloftes.
kijk even verder en bestel hier niet.
ik denk dat alle positieve reacties hier ook zelf gecreëerd zijn dus trap er niet in aub.
Wij hebben alles naar de rechtsbijstand gedaan vandaag en de politie schakelen we morgen ook in.

Lisette

Mijn zoon heeft hard gespaard voor Playstation 5.
Maar na weken wachten, de order geannuleerd. Wel een bevestiging ontvangen van annuleringen. Elke keer wordt belooft het geld terug te storten. Zitten nu al 3 weken op het geld te wachten.
Dit zijn een stelletje oplichters. KOOP HOER NOOIT WAT

Belinda

Op 10 januari 2024 PS5 slim besteld voor mijn zoontje waar hij keihard voor heeft gespaard. De PS5 zou op voorraad zou zijn conform de website van IT84 shop. Nu 8 dagen verder geen enkele reactie van het bedrijf of contact met het bedrijf. Telefonisch niet bereikbaar en reactie op email komen ook niet. Na een rondje op het internet te hebben gemaakt rondom deze onderneming ben ik mij kapot geschrokken. Helaas nu het gehele proces gaan opstarten, aangifte doen bij de politie en advocaat in handen nemen en alle instanties inschakelen om mijn geld terug te krijgen. 499euro bestelling INV196281.

De Klerk

Ook ik heb een Playstation 5 op 16 november besteld. tot op heden niets ontvangen…op verzoek om geld terug wordt niet gereageerd….

Niek Verhoogt

Ook ik zo stom geweest om een PS5 te bestellen bij dit ‘bedrijf’.
399,- weggegooid, misschien BOOS inschakelen?!

Jeroen den Uijl - Schildersbedrijf den Uijl

Niet met hun zee gaan. Leveren niet houden je aan het lijntje en betalen niks terug. Ze doen lijken of ze je terug betalen tot je het zat bent en grenzen aangeeft dan hoor je niks meer van ze. Of ze geven een grote mond. In de zin van meld het maar of doe maar aangifte al laat je je moeder ook aangifte doen.

En dan hadden ze al beloofd 4 weken geleden te betalen, dus van mijn kant alle respect en ruimte gegeven. Maar nu is het klaar.

Robert

5-12-2023 ps5 slim digital edition besteld voor €399,95. Duurde heel lang, was moeilijk te leveren, op 28-12-2023 geannuleerd en wacht nog steeds op mijn geld.
Heel veel contact via app gehad want bellen lukt niet en op mailen wordt ook niet gereageerd.
Elke keer loze beloften dat er terugbetaalt zal worden, nu is het klaar en heb de acm ingelicht en aangifte gedaan bij de politie.
Moet afgelopen zijn met dit bedrijf wat geen afspraken nakomt.
Koop echt NOOIT hier iets meer
Naast ik op stevige toon heb verteld dat ik politie zal in schakelen en een terugbetalingstermijn heb gegeven van 24 uur, kreeg ik binnen die 24 uur mijn geld teruggestort en de vraag of de aangifte nu is ingetrokken

Kees

Bij TI84-shop een playstation 5 besteld. Levering was niet volgens de afspraak. Gebeld en shop was telefonisch onbereikbaar. Toch even deze shop gegoogled naar reviews en meteen binnen het termijn order geannuleerd! TI84- shop is foute boel! Amarsingh de eigenaar doet allemaal beloftes, volgens een vast patroon via whatsapp. Telefonisch zijn is contact telefoonnummer onbereikbaar, per mail pas reactie nadat je aangeeft melding te doen bij ACM, politie, incassobureau en slechte review komt er Amarsingh met een tegenbericht. Allemaal valse beloftes geheel herkenbaar in de reviews die al zijn geschreven over dit bedrijf. Het blijven rekken van terugbetaling met allerlei leugens. Bestel hier niet!!!! Het verbaasd me dat er nog geen actie is ondernomen door de verschillende instanties. Geld tot heden niet terug!

Leen

Ook hier prijs.
Kids van 8 en 12 spaarde voor een ps5. Besteld op 12/1 na 7 dagen nog steeds niet geleverd. Order dan maar geannuleerd en na het lezen van alle reviews een klacht ingediend bij de politie, acm en incassobureau ingeschakeld. Ook een melding naar BOOS en een artikel naar de kranten in Nederland

Erik

Heb ook iets besteld voor tv van 39€ en van mijn rekening is er meer dan 1000 €afgehouden
wil wel mij geld terug
Ga vandaag klacht neer leggen bok politie
erik

patrick - ti-84shop.nl

12 december een ps5 afgezegd , er word constant tegen je gelogen ze houden je aan het lijntje, 20 november besteld 12 december afgezegd en nog steeds aan het wachten op het geld, heb contact opgenomen op 29 december, 4 januari,8 januari,20 januari en dan nu 30 januari en nog steeds me geld niet terug, ze hebben morgen tijd voor me nadat ik heb gedreigd om naar de politie te gaan. je kan beter je geld in de fik zetten dan het hier uit te geven

m

nav alle reviews ook de bestelling ingetrokken. geen terugbetaling binnen 14 dagen. nu reviews schrijven, contact ACM en aangifte doen bij politie. nadien waarschijnlijk ook inschakelen van incassobureau etc. etc

Anoniem

Wilt u uw geld terug? Sluit u aan bij de Facebook groep ti-84shop en Gadgetfreakzz hulp.
Al honderden gedupeerden zagen geld terug van deze gewetenloze oplichter.

J van Vuuren

Ook ik heb bij ti 84 shop een spelcomputer besteld namelijk de xbox x op12 november 2023 en niets ontvangen wel een aankoopbon ontvangen na velen E-mail om mijn geld terug te krijgen waar niet op is gereageerd ga ik een laatste poging doen om mijn geld terug te krijgen ik ga bij hem langs.

harold de bresser

grote oplichter dit.
hij houd je aan het lijntje continu… playstation 5 gekocht omdat ze een levertijd hadden van 7 dagen. adverteren veel en vooraf wat resears gedaan… niet voldoende dus.

zijn 06 nummer is dit:0629507486
hij geeft zich uit als amasingh

M

Ook wij zijn er ingetrapt, betrouwbare site dus op goed vertrouwen. Onze zoon heeft ook al zijn spaargeld in een nooit geleverde x box zitten. Schandalig dat deze website nog steeds in de lucht is. Hoe kan dit? Wij hebben aangifte gedaan. Heel erg triest dat er zoveel kinderden zijn gedupeerd door deze man…

Fendi Vos

Helaas ook in ben erin getrapt. Dom dat ik niet voor de tijd reviews gelezen heb, want ik zie dat de ACM hem voor Nov 2023 een ultimatum gegeven heeft.

Ook bij de ACM heb ik een aanvullende kracht gedaan en nogmaals een negatieve review achter gelaten, die hij nu tegen probeert te houden. Ik heb de consumentenbond gevraagd en ik ben met mijn advocaat bezig om de onverschuldigde betaling terug te vorderen.

Ik vraag mij af of en wanneer de ACM hier verder opvolging aan zal geven? Weet iemand dat? Ik wil er een pricipe zaak van maken omdat het ongehoord is hoeveel mensen de dupe zijn geworden van deze zwendel.

Diana van Hage

Ook ik ben de dupe van deze Amarsingh. Had besteld en geannuleerd maar meneer weigert het geld terug te storten. Diverse mails gestuurd gebeld wordt niet of nauwelijks gereageerd en als hij eindelijk terug belt krijg je te horen binnen 2 weken wordt het overgemaakt. En als je daarna belt is hij niet te bereiken. Ga nu ook een aanklacht indienen bij de politie maar denk sowieso dat ik naar mijn 1100 euro kan fluiten. Deze man moet echt gestopt worden .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond