Deel dit artikel
-

Winsthalvering voor Adobe

Adobe heeft de winst in het viertal kwartaal van het gebroken boekjaar zien halveren. De winst daalde op jaarbasis van 2,25 miljard naar 1,23 miljard dollar. De omzet steeg evenwel van 3,4 miljard naar 4,1 miljard dollar. Adobe verdiende vooral meer aan abonnementen.

CFO Dan Durn lijkt tevreden met de financiële prestaties van het afgelopen jaar, waarin de omzet ruim boven de 15 miljard dollar uitkwam (pdf).

Volgend jaar verwacht Adobe een omzet van 17,9 miljard dollar. Het lopende kwartaal zal hieraan 4,2 miljard dollar bijdragen.

Beleggers schrokken van de cijfers. De koers daalde nabeurs met 10 procent.

Adobe lanceerde deze nog zijn nieuwe Creative Cloud Express-dienst, een app met foto- en videobewerkingsfuncties. De software kan onder meer worden gebruikt voor het ontwerpen van posters, brochures en socialemediaberichten.

Creative Cloud Express maakt gebruik van Adobe Sensei, de AI-motor van het bedrijf.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ik ga niet helpen. CS uit 2003 draait nog steeds prima. Toen kon je nog gewoon CS kopen met blijvende licentie. Die paar dingen die nieuw zijn zitten in de uitstekende gratis PS kloon Photopea.
En video bewerken met Adobe is op een Mac nooit relevant geweest. Elastische tijdlijn van FCP zegt de kenners meer dan genoeg.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond