Deel dit artikel
-

‘Adobe praat met marketingbedrijf Marketo’

Het Amerikaanse Marketo zou in onderhandeling zijn met Adobe, het bedrijf achter Photoshop en marketingsoftware.

Marketo bestaat al sinds 2006 en begon op het gebied van email marketing. Tegenwoordig ligt de nadruk meer op marketing automation. Het bedrijf heeft in elk geval een trouwe groep van ruim 4300 klanten, die de forse prijzen van 1000 tot 9000 euro per maand geen probleem vinden. De omzet over 2017 bedroeg zo’n 321 miljoen dollar.

Het Californische bedrijf werd twee jaar geleden verzelfstandigd dankzij een investering van Vista Equity Partners voor 1,8 miljard dollar. Adobe zou dan ook fors meer willen betalen, melden bronnen aan Amerikaanse nieuwssites.

Adobe wilde niet reageren op de geruchten. Wel werden donderdag de kwartaalcijfers gepubliceerd (pdf).

De omzet steeg 24 procent naar 2,2 miljard dollar in het derde fiscale jaar. De nettowinst kwam uit op 666 miljoen dollar, tegen 420 miljoen een jaar terug. De experience cloud, met marketing- en e-commerce oplossingen, bracht 614 miljoen op. Digital media (creatieve software) was goed voor 1,6 miljard en de Document Cloud (pdf tools) voor 249 miljoen.

CFO John Murphy, die sprak van een ‘houdbare omzetgroei’, wees ook nog op de sterke kasstroom van bijna 1 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond