Deel dit artikel
-

Adobe Summit: tablet vervangt pc (nog) niet

Het tabletverkeer gaat het smartphoneverkeer in 2014 inhalen, maar de pc is nog lang niet afgeschreven dankzij grotere schermen. Dat zegt Adobe.

Steeds vaker worden tablets gebruikt om websites te bezoeken, hun aandeel groeit sneller dan dat van smartphones. De tabletgroei bedraagt zelfs driehonderd procent. Op 2014 zal tien procent van het verkeer naar websites door tablets worden gegenereerd.

Het aandeel in het dataverkeer voor websites is op dit moment nog 6,1 procent voor smartphones en 4,3 procent voor tablets. Dat komt vanzelfsprekend door het hoge aantal smartphones.

In Duitsland blijkt al een voorkeur voor tablets boven pc’s, in de Benelux is dat nog niet het geval, maar veel scheelt het niet meer.

Toch heeft de pc nog lang niet afgedaan, zo blijkt uit cijfers (pdf) die Adobe deze week op zijn Adobe Digital Marketing Summit presenteerde. Gebruikers bezoeken websites vaker met een pc door grotere schermen.

Op dit moment zijn er nog zes keer zoveel pc’s als tablets in Noord-Amerika en West-Europa. Om die reden denkt Adobe dat pc, smartphone en tablet elk hun eigen soort gebruik dicteren en website-ontwerpers en marketeers daar ook meer rekening zullen moeten houden.

Dat geldt ook voor conversie bij marketingcampagnes. Voor retail- en reissites ligt de conversie bijvoorbeeld dertig tot zestig procent hoger bij het gebruik van pc’s.

De verwachting is wel dat tablets het pc-gebruik steeds meer zullen inhalen naarmate hun mogelijkheden toenemen.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Toetsenbord, muis, beeldscherm, mogelijkheden.

Het belangrijkste voordeel van een tablet is mobiliteit. En dat betekent voor sommige dat je het dan op de bank kan gebruiken. Een laptop is ook prima op de bank te gebruiken 🙂

Guido

Tablets zijn een trend. Ook dit gaat vervliegen, ondanks dat de hele wereld vol met zelf-uitgeroepen trend-goeroes beweert van niet!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond