Deel dit artikel
-

ADSL nog altijd meest gewaardeerd

ADSL is nog altijd de meest geprezen toegangsvorm tot internet. Het verschil in waardering met inbelabonnementen neemt echter af. Vooral inbelprovider Plex is populair. Dat blijkt uit de driemaandelijkse providerenquête van Zwiet Internet Produkties.

Het onderzoek wordt steeds uitgevoerd onder het Provider Enquête Panel, dat ongeveer 2200 deelnemers telt. De cijfers betreffen het eerste kwartaal van 2002.

ADSL krijgt met 7,6 nog steeds het hoogste waarderingscijfer. Maar inbelabonnementen winnen aan populariteit. Als mogelijke verklaring ziet initiatiefnemer Paul van Zwieten dat "een snelle internetverbinding snel went". Kabel wordt van de drie toegangsvormen het minst gewaardeerd.

Grote topper onder de inbelproviders is Plex , dat verreweg het hoogste cijfer voor zijn helpdesk (8,7) en verbindingen (9,3) krijgt. Slechtste inbelprovider is opnieuw De Kooi, met een waardering van slechts 3,4. Volgens de ondervraagden heeft Xs4all de beste ADSL-verbinding en Zeelandnet (7,1) de beste kabelconnectie.

Cistron , tot nu toe steeds goed voor een top drie-klassering, verdween uit de klassering. Te weinig Cistron-abonnees reageerden op het onderzoek. @Home lijkt verder weg te zakken, terwijl kabelprovider Quicknet snel populairder wordt.

Deel dit bericht

3 Reacties

Wouter Vermeulen

Wat een ouwe koek! Dit flutonderzoekje was vorige week overal al in het nieuws. Waarom komt Emerce daar nu pas mee? Bovendien voegt het niets toe aan de berichtgeving op andere nieuwssites. Hier zit niemand op te wachten.

Frans Dieren

Wouter, ik wel. Ik lees alleen de Emerce.

zeelandnep-abbo

Dat Zeelandnet als beste uit de bus komt met de kabel verbaast me weinig, heb deze zelf ook en de verbinding is altijd perfect. Maar er wordt helaas niet bijverteld dat de goede verbinding grotendeels gerealiseerd word door een zeer strenge fair user policy. Indien men een 1024kb abbonement heeft (zoals ikzelf) betaalt men 120 euro per maand, en mag je maar 10 GB data omzetten. (hier zit je zo aan als je alles met 120kb/s downloadt!) Nou zal iedereen het met me eens zijn dat je geen breedbandverbinding neemt om alleen je mail te bekijken, maar dat je deze in eerste instantie hebt afgesloten om veel te kunnen downloaden (denk aan films, mp3's en software), dit kan dus niet met Zeelandnet, aangezien je maar 10 GB mag omzetten in je abonement (indien je 1024kb abo hebt, 512kb abo is 5 GB f.u.p.) en dit gemiddeld al na één week "downen" bereikt is, de rest van de maand heb je dus een 1024 kb verbinding om je mail mee te kunnen checken en af en toe een beetje te surfen. Kom je over de fair user policy heen, dan mag je van Zeelandnet 20 eurocent per MB gaan betalen, wat aardig kan oplopen. Ik ben inmiddels na diverse correspondentie met Zeelandnet al zo ver dat ik besloten heb mijn Zeelandnet-account te laten vervallen en lekker een ADSL-abonnementje neem met een gemiddelde fair user policy van zo'n 30-40 GB (waarvoor je dan ook nog eens het schamele bedrag van 60 euro's per maand moet betalen). De keuze lijkt mij snel bepaald.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond