Deel dit artikel
-

Ahold Delhaize: bol.com later naar de beurs

Ahold is nog steeds van plan om bol.com naar de beurs te brengen, maar vindt de tweede helft van 2022 daarvoor niet langer geschikt vanwege de onrustige marktomstandigheden. Dat zegt het bedrijf in een toelichting op de kwartaalcijfers.
‘Wij geloven sterk in de waarde en het potentieel van bol.com,’ aldus Frans Muller, President en CEO van Ahold Delhaize.

Bol.com bepaalt 61 procent van het e-commerce handelsvolume van Ahold Delhaize, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Het bedrijf werkt nu met 50.000 verkooppartners.

Er zat nog steeds groei in de online verkopen van Ahold Delhaize het afgelopen kwartaal, al liepen die in Europa met 1,1 procent terug. Ahold spreekt van een zwakke e-commerce markt in de Benelux.  Het handelsvolume van bol bedroeg 1,3 miljard euro, een daling van 7 procent.

Inclusief bol.com stegen de wereldwijde online verkopen toch nog tot ruim 2 miljard euro. Het handelsvolume steeg 9,1 procent naar 2,6 miljard. In de VS groeide het e-commerce segment met 4,6 procent in constante valuta.

De volledige groep zette 21,4 miljard om, 6,4 procent groei ten opzichte van vorig jaar. De winst groeide 11,7 procent naar 803 miljoen.

Het leeuwendeel van de groepsomzet kwam in het tweede kwartaal uit de Verenigde Staten met 13,6 miljard euro.

Intussen gaan er geruchten dat Ahold Delhaize uit is op een overname van de Amerikaanse supermarktketen Albertsons. Vliegtuigspotters hebben een privéjet van Ahold Delhaize opgemerkt in de Amerikaanse staat Idaho, waar de hoofdkantoren van Albertsons gevestigd zijn. Een maand later kondigde Albertsons aan dat het ‘alle strategische opties’ voor de toekomst aan het onderzoeken in. Vorige week werden dan weer twee vliegtuigen van Albertsons in Massachusetts gespot, de thuisbasis van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond