Deel dit artikel
-

Alcatel-Lucent in mobiele marketing

Alcatel-Lucent heeft gesprekken met KPN gevoerd over de implementatie van een nieuw beheersysteem voor het verzenden van gerichte reclame via de mobiele telefoon.

Het Alcatel-Lucent Geographic Messaging Services Platform is een dienst voor adverteerders die klanten op specifieke locaties willen bereiken. Afhankelijk van de technische mogelijkheden, zou een consument bijvoorbeeld alleen in de Amsterdamse Kalverstraat een aanbieding op zijn mobiele telefoon kunnen ontvangen.

Het systeem vergaart van alle deelnemende mobiele operators de geografische locatiegegevens van deelnemers (via GPS driehoeksmetingen of GPS), maar kent bijvoorbeeld ook de locatie van Bluetooth zenders. De adverteerder kan in het systeem aan de hand van Google Maps vervolgens bepalen waar hij campagne wil voeren. Zo kan een hele reeks campagneberichten in de wacht worden gezet.

Alcatel-Lucent heeft zelf al een voorkant van dit systeem gebouwd onder de naam Geopepper. Hier kunnen gebruikers zich aanmelden voor een locatie vriendendienst. Zij krijgen dan een SMS bericht als een van hun vrienden in de buurt is. Het systeem is in de Verenigde Staten al getest met de National Football League. Het is de bedoeling dat fans van de Indianapolis Colts met elkaar in contact komen.

Het Alcatel-Lucent Geographic Messaging Services Platform is ontwikkeld door de legendarische Bell Labs in New Jersey. Het platform is inmiddels is een aparte venture ondergebracht en de bedoeling is dat dat de komende maanden commercieel wordt uitgerold. Volgens Xerses Kotval van Alcatel-Lucent is ook met KNP gesproken. "Zij zien dit platform als een middel om bij het inzetten van mobiele marketing het netwerk te ontlasten door gericht te sturen. Voorheen was dit niet goed mogelijk."

Volgens Kotval kunnen adverteerders op twee manieren gebruik maken van het systeem: of via een abonnement of door de opbrengsten van campagnes te delen, dus performance based marketing. Kotval benadrukt dat in al deze gevallen de consument vooraf toestemming moet geven voor de ontvangst van de berichten.
 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond