Deel dit artikel
-

Alle Funda-huizen te koop via Marktplaats.nl

Twee van de grootste handelssites in Nederland gaan samenwerken. Funda gaat zijn volledige huizenaanbod ontsluiten via Marktplaats.nl. Marktplaats’ rubriek Koophuizen zal vermoedelijk verdrievoudigen in omvang.

NVM-makelaars krijgen vanaf vandaag de mogelijkheid om huizen behalve op Funda.nl ook automatisch gratis door te plaatsen naar Marktplaats.nl. De samenwerking is exclusief, zegt Jeroen Wilhelm van Funda.

De huizensite zoekt naar andere opties om het bereik te vergroten, maar overeenkomsten met sites als Speurders.nl en 2dehands.nl zijn uitgesloten.

Marktplaats.nl toont reeds basisinformatie van koophuizen van VBO en LMV. Net als bij die overeenkomsten moeten belangstellende huizenzoekers doorklikken naar de betreffende huizensite om het volledige aanbod te kunnen bekijken.

Wilhelm: “We zien dit als een strategische samenwerking voor de duur van meerdere jaren. De huidige fase gaat met gesloten beurzen”. Marktplaats.nl profiteert van een groter huizenaanbod, Funda.nl van in potentie meer verkeer op zijn site.

“Makelaars kunnen per huis bepalen of ze het al dan niet naar Marktplaats door willen zetten. Er is sprake van een opt-in regeling. Je kunt je voorstellen dat verkopers van kapitale villa’s hun woning niet in het umfeld van Marktplaats.nl willen zien. Aan hen de keuze.”    

Funda denkt dat 50 tot 75 procent van de makelaars ervoor zal kiezen zijn aanbod naar de eBay-dochter door te zetten. “In de huidige slechte economie zullen veel makelaars alles op alles willen zetten om woningen verkocht te krijgen. Normaal betalen ze 65 euro voor een half jaar op Marktplaats.nl. Via de huidige constructie is het gratis”.

Marktplaats.nl had reeds een assortiment van 32.000 huizen. De samenwerking met Funda.nl brengt de teller uiteindelijk, naar verwachting, tussen de 80.000 en 100.000.

Eugenie van Wiechen, directeur van Marktplaats.nl en eBay.nl, zegt: “Cijfers van de STIR tonen aan dat Marktplaats met alleen de mensen die zoeken binnen de categorie ‘Huizen en Kamers’, circa 3,7 procent uniek bereik toevoegt aan het bereik van Funda. Dat is een stijging van 12,5 procent”.

Foto: boliston (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Richard de Bruin

Marktplaats.nl is al een verschrikking op zich. Mede doordat het vol zit met commerciele uitingen. Van oorsprong was het een zolderopruiming. Ga terug naar de oorsprong. Nu met Funda erbij wordt het nog onoverzichtelijker. Wellicht de bedoeling van Ebay Nederland….

danny

Goede beslissing denk ik … meteen door naar telegraaf/speurders.nl zou ik zeggen jeroen wilhelm 

Guy

De Telegraaf heeft een eigen woonportal, http://www.brixter.nl. Dit is het zoveelste nutteloze tegen-offensief van Funda of eerder gezegd de NVM om de concurrentie met internet (Jaap, Zuka, zah.nl etc) aan te gaan. Volgens mij moet Funda gewoon lekker het volledige aanbod van Nederland spideren, inclusief het particuliere aanbod op marktplaats 😉 Maar ja… dan is de toegevoegde waarde van NVM makelaars al helemaal niet meer in verhouding tot hun vergoedingsstructuur.Food for thought…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond