Deel dit artikel
-

‘Amazon brengt eind 2012 mobiele telefoon uit’

Webwinkel Amazon brengt voor de kerst van 2012 een eigen mobiele telefoon op de markt. Analisten hebben informatie van Aziatische fabrieken die daar op wijst.

Onderzoekers van Citigroup hebben sterke indicaties dat Amazon met Foxconn een mobiele telefoon aan het ontwerpen is. Foxconn is de fabriek waar ook de iPhone met miljoenen tegelijk van de lopende band af komt.

De analisten hebben informatie over de hardware en fabricageplannen rondom het apparaat. Over de software is niets bekend, al ligt het voor de hand dat het een Androidapparaat zal worden. Immers, Amazons nieuwe Kindletablet draait ook op een gemodificeerde versie van Googles mobiele besturingssysteem.

De kostprijs van de ‘Amazon Phone’ wordt geschat tussen de 150 en 170 dollar en de verkoopprijs zal daar niet veel van afwijken. Amazon gebruikt de tablet nu, en de telefoon later, als mobiele pui voor zijn digitale mediaproducten en de andere items in zijn assortiment. Aanloopverliezen door toestelsubsidie zijn te rechtvaardigen als daarmee een significante positie op de m-commercemarkt voor langere termijn kan worden ingenomen.

Foto: Alan Levine (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond