Deel dit artikel
-

Amazon eind 2012 met Europese Androidwinkel

Amazon.com treft momenteel voorbereidingen om eind dit jaar een downloadwinkel voor Android te openen. Deze richt zich op de Europese markt. Anders dan bij Google kunnen klanten betaalde apps nog even uitproberen alvorens ze te kopen.

De Amerikaanse digitale grootgrutter roept ontwikkelaars in vijf landen op om hun apps te uploaden naar Amazon. Consumenten met een Androidtelefoon in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje kunnen eind dit jaar kiezen of ze bij Google Play of Amazon apps gaan downloaden. Amazon heeft zich in Amerika al een prijsvechter getoond op het gebied van apphandel.

Details over de verdeelsleutel van de omzet zijn nog niet bekend. Het is evenmin duidelijk of en, zo ja, wanneer er een Nederlandse downloadwinkel van Amazon komt. Het ziet er overigens wel naar uit, dat dat gaat gebeuren.

Er zijn verscheidene signalen dat het bedrijf de lokale market wil betreden. Gisteren maakte deze uitgave nog bekend dat Amazon in ieder geval digitale infrastructuur actiever gaat verhuren aan Nederlandse bedrijven.

In Amerika zijn nog geen duidelijke inzichten uit de ontwikkelaarsgemeenschap over de resultaten van een gefragmenteerde distributiestrategie via Amazons en Googles winkels. Analysebedrijf Distimo kon in februari wel hard maken, dat Amazon meer oplevert dan Google Play in termen van omzet. Ontwikkelaars kunnen namelijk eenvoudig aan de prijs van hun app sleutelen als deze in de winkel ligt. Dat zou een belangrijke onderscheidende factor zijn.

Foto: Kodomut (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond