Deel dit artikel
-

Amazon: hogere omzet door kortingsacties

Amazon heeft in het afgelopen kwartaal de omzet met 33 procent zien stijgen. Volgens het bedrijf wordt dit met name veroorzaakt door de prijskortingen, zoals de actie rond 'free shipping'. Het nettoverlies liep terug.

Amazon behaalde in het derde kwartaal een omzet van 851,3 miljoen dollar, een toename van 33 procent in vergelijking met vorig jaar, toen de omzet 639,3 miljoen dollar was. De omzet ligt ook hoger dan het bedrijf eerder had gemeld in zijn verwachtingen voor het afgelopen kwartaal, het ging toen uit van maximaal 830 miljoen dollar omzet.

"We hebben de afgelopen vijftien maanden de prijzen vijf maal verlaagd, en het blijkt te werken", zegt Jeff Bezos, CEO van Amazon in een reactie. Specifieke cijfers over het effect van de diverse kortingsacties – waaronder verlaging van de boekenprijzen – gaf Amazon echter niet. Bezos zegt dat free shipping voor bestellingen boven de 25 dollar "ten minste tot na de feestdagen" gehandhaafd blijft. Weinigen hadden overigens anders verwacht, Amazon zou zichzelf met de eindejaarsverkopen een slechte dienst bewijzen door deze prijsmaatregel weer af te schaffen.

Netto leed het bedrijf een verlies van 35 miljoen dollar (9 dollarcent per aandeel), tegenover een nettoverlies vorig jaar van 170 miljoen dollar (46 cent).

Voor het huidige kwartaal verwacht Amazon een omzetgroei van maximaal 28 procent, de omzet zou tussen de 1,3 miljard en 1,4 miljard euro uitkomen. Op pro forma basis zou de winst tussen de 70 en 95 miljoen dollar bedragen. Amazon gaf ook een indicatie van de omzetgroei die het volgend jaar verwacht, dit zou 10 procent bedragen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond